Šport > Nogomet
11 ogledov

Simeone: Costi ne bom branil prestopa

Diego Costa Atletico Madrid Valladolid Reuters
Diego Simeone, trener Atlético Madrida, je obljubil, da prvemu zvezdniku ekipe Diegu Costi ne bo branil prestopa k Chelseaju.

Atlético Madrid, ki se mu pet krogov pred koncem sezone nasmiha naslov španskega prvaka, naj bi od Chelseaja, s katerim se bo pomeril v polfinalu Lige prvakov, prejel 60 milijonov evrov za prestop Diega Coste.

diego costa diego simeone | Avtor: EPA EPA
Drugi strelec španske nogometne lige je v letošnji sezoni zablestel v polnem sijaju in je s 26 goli daleč najučinkovitejši člen ekipe Diega Simeoneja. Nekdanji argentinski nogometaš, ki od leta 2011 poveljuje madridskemu velikanu, je obljubil, da bo odločitev o nadaljevanju kariere prepustil 25-letnemu napadalcu.

''Vse je odvisno od njega, kaj bo najbolje za njegovo prihodnost. Podprl bom njegovo odločitev. Logično je, da se Chelsea zanima zanj, in to me veseli, saj kot trenerska ekipa stremimo k temu, da igralci napredujejo. Zavedamo se, da ima Chelsea ogromno finančno zaledje, in če Costa želi do konca življenja živeti od nogometa, mu odhoda ne bom zameril. Podobno je bilo z Radamelom Falcaom – kako bi mu lahko prepovedal, da gre v Monaco? Svoje življenje je posvetil klubu,'' je realno ocenil Simeone in dodal, da bo Costa nedvomno pripomogel h kakovosti londonskega kluba.

Šušlja se, da naj bi Fernando Torres razmišljal o vrnitvi v Madrid, kjer je igral med letoma 2001 in 2007. ''Fernando je vseskozi z nami in vedno nam zaželi srečo. Seveda bi se z veseljem vrnil v klub, kjer je odraščal,'' je povedal Simeone.

Courtois na tekmi s Chelseajem

Pred polfinalnim obračunom Lige prvakov med Atléticom in Chelseajem je v središču pozornosti posojeni vratar modrih Thibaut Courtois, ki zaradi klavzule v pogodbi ne bi smel zaigrati proti svojemu matičnemu klubu. Oglasila se je Evropska nogometna zveza (Uefa), ki je Chelsea opozorila, da Belgijcu ne sme prepovedati nastopa v polfinalu elitnega nogometnega tekmovanja. ''Ne dvomim, da bo zaigral proti Chelseaju. To me ne skrbi,'' je zatrdil Simeone, ki ne ve, kje bo 21-letnik igral v prihodnji sezoni. Mourinho bi ga lahko poklical nazaj na Stamford Bridge, kjer bi zamenjal Petra Čecha. ''Ni še jasno, kje bo igral,'' je priznal Argentinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.