Svet
4 ogledov

Coulibaly je teroristični napad posnel

amedy coulibaly EPA
Skrajnež Amedy Coulibaly, ki je v začetku januarja v judovskem supermarketu ubil štiri ljudi, je napad posnel.

Amedy Coulibaly naj bi posnel sedem minutni video, vključno trenutke, ko je ustrelil tri osebe, poroča CNN, ki se sklicuje na ameriške obveščevalce. 

Podobno piše francoska revija L'Express, kjer trdijo, da je teroristu uspelo posnetek po elektronski pošti z računalnika v trgovini nekomu poslati, preden so ga ubili policisti. 

Snemal s kamero GoPro

Coulibaly naj bi imel na sebi pripeto GoPro kamero, posnetek pa natančno pregledujejo francoski preiskovalci. 

"Velika verjetnost je, da je posnetek poslal točno določeni osebi, ne pa medijem, kot to običajno počnejo teroristi," naj bi povedal preiskovalec, ki se boji, da bi posnetek nekoč zaokrožil po svetovnem spletu. 

Francoska policija je zasegla vse računalnike v trgovini in išče morebitne Coulibalyjeve pomagače, ki bi lahko bili vpleteni v napad.

V trgovini je iskal povezavo z internetom

Tudi preživeli poudarjajo, da je želel morilec na vsak način najti povezavo z internetom, a mu to ni uspelo. Po večih poskusih mu je s pomočjo enega od talcev uspelo, da je v računalnik vstavil spominsko kartico in posnetek poslal.

Policija trdi, da je pri napadu pomembno vlogo odigrala tudi Hayat Boumeddiene, Coulibalyjeva soproga, a je pobegnila v Sirijo. 

Dva dneva preden so posebne enote francoske policije v judovskem supermarketu sredi Pariza ubile Coulibalya, sta brata Said in Cherif Kouachi ubila 12 ljudi v uredništu satiričnega tednika Charlie Hebdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.