Šport > Nogomet
18 ogledov

Cristiano noro dober: "On je pravi zaklad"

Ronaldo Real Madrid Sociedad Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Kje so meje Cristiana Ronalda? Portugalec je z 19. hat-trickom v španski ligi znova blestel na tekmi madridskega Reala in še dodatno "obtežil" svojo kandidaturo za zlato žogo.

"'Govorim na igrišču,' pravi Cristiano vsakič, ko ga vprašajo o zlati žogi. In to res drži. Portugalec se je podpisal pod nov hat-trick, drugim zaporednim na Bernabéuu in tretjim v sezoni proti Realu, ki ga v prvem polčasu ni bilo," so Cristiana Ronalda po tekmi pohvalili na spletni strani športnega dnevnika MARCA (www.marca.com).

Španski kolegi so dodali, da je Cristiano "zaklad", ki je v La Ligi zdaj zabil že 19 hat-trickov in 20 golov s prostih strelov. Le še trije "trojčki" mu manjkajo do rekorderjev Telma Zarre in Alfreda Di Stéfana, Barcelonin as Lionel Messi je zabil dva hat-tricka manj. Portugalec je z 20. uspešnim prostim strelom proti Real Sociedadu v soboto presegel 19 Ronaldinhovih golov za Barço.

Ancelotti: "Težko je najti besede zanj"

"Cristiano je na nivoju z drugega sveta. Zadeva z neverjetno lahkoto. Težko je najti besede zanj," je po obračunu na Bernabéuu dejal trener Carlo Ancelotti. Portugalec tako še kako nabrušen pričakuje tekmi dodatnih kvalifikacij, kjer Portugalsko čaka težek izpit proti Švedski. Zanimivo - tudi Zlatan Ibrahimović je v soboto za Paris Saint-Germain zabil tri gole.

"Cristiano še naprej vpisuje rušilne številke," piše drugi madridski športni dnevnik AS. "Praktično vsako tekmo uniči kakšen rekord. Njegov hat-trick proti Real Sociedadu je že številka 19 v španski Ligi. Portugalec je zdaj za Real Madrid zabil 225 golov na 216 tekmah in 62 v letošnjem letu 2013. Navdušujoče številke za navdušujočega igralca."

Ne želi govoriti o zlati žogi

Če kdaj, potem je Ronaldo letos prav gotovo le dlako oddaljen od drugega slavja v izboru za zlato žogo, kjer ga je v zadnjih letih vedno znova premagoval Messi. O najbolj zaželjeni posamični nagradi v svetu nogometa Portugalec po tekmi ni želel govoriti.

Ronaldo Bale Real Madrid Sociedad Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA
"Zabili smo zelo zgodaj in reči so nam šle kot po maslu, igrali smo dobro in res smo bili po vodstvu s 4:0 malce bolj sproščeni, začeli smo igrati bolj počasi. Zadovoljen sem z igro in čeprav nismo stoodstotni še naprej zmagujemo. Skušam kar najbolje pomagati ekipi z dobrimi predstavami in goli," je dejal Ronaldo.

"Sezona mi gre po načrtih, ampak glavni cilj je zmagovati in ostati na tem nivoju. S Portugalsko nas čakata dve zelo pomembni tekmi, želimo biti na mundialu in dali bomo vse od sebe. Ne želim govoriti o zlati žogi. Odgovor dajem na igrišču, to je nekaj, kar ni odvisno od mene, zato me ne skrbi."

Blatter krog razširil na pet igralcev

Cristianov švicarski prijatelj Sepp Blatter je na dan tekme v Madridu sporočil, da bo v letošnjem izboru kar pet finalistov. V primerjavi s prejšnjimi leti, ko so bili finalisti le trije, je zdaj Mednarodna nogometna zveza (Fifa) v sodelovanju z revijo France Football očitno odprla vrata tudi za ostale pretendente, denimo Zlatana Ibrahimovića, Francka Ribéryja, ...

Blatter je informacijo izdal na konferenci v Abu Dabiju, kjer se je na pogovorih o organizaciji SP 2022 srečal s katarskim emirjem. Kvintet finalistov bo Fifa objavila 9. decembra, podelitev pa bo kot vedno šele naslednje leto (13. januarja).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.