Šport > Nogomet
48 ogledov

Ronaldo: Laž je zaskrbljujoča

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je v prvem intervjuju po osvojitvi četrte Zlate žoge spregovoril o obtožbah o davčnih utajah, Lionelu Messiju in neprestani medijski pozornosti.

Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo je znova v središču pozornosti, potem ko je v ponedeljek na prireditvi v Parizu osvojil četrto Zlato žogo in znižal 'zaostanek' za večnim rivalom Lionelom Messijem (5).

Portugalec je v intervjuju za France Football dejal, da bi imel več Zlatih žog od argentinskega čarodeja, če bi oba igrala v isti ekipi.

''Težko vprašanje. Ne vem,'' je rezervirano začel Ronaldo. ''Če bi oba igrala v isti ekipi, bi bilo zelo zanimivo. Mislim, da bi dobri nogometaši morali igrati skupaj. Če bi igrala v isti ekipi, mislim, da bi osvojil več kot Mesi, a on ne bi zaostajal veliko. Vsi vedo, da je Messi odličen igralec. Osvojil je pet Zlatih žog,'' je Argentinca, ki je na letošnjem glasovanju zasedel drugo mesto, pohvalil Ronaldo.

Na vprašanje, ali želi izboljšati Messijev dosežek petih prestižnih individualnih nagrad, je zvezdnik Real Madrida odvrnil: ''Poskusil bom. Boril se bom, kot vedno. Moj prvi cilj je, da osvojim klubsko svetovno prvenstvo. Potem sledi La Liga. To je naslov, ki si ga Real želi. Če bo mogoče, bi rad osvojil še Ligo prvakov in Copo del Rey. Rad bi osvojil vse,'' je zmagovalno mentaliteto opisal 31-letnik. Prihodnje leto bo dopolnil 32 let in počasi se bo moral sprijazniti z dejstvom, da so najboljša leta minila. Tega se nikakor ne boji, nasprotno, že zdaj razmišlja o tem, da bi razbremenil svoje telo.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
''To je povsem normalno. Ne samo zame. Z leti vsak človek nekaj izgubi, a pridobi nekaj drugega. Vedno stremim k temu, da bi bil fizično v najboljši formi. Ne nameravam igrati vseh tekem. Treba je ravnati pametno. Razmišljati o koncu sezone, ne samo o začetku. To ni šprint, ampak maraton. Uporabljati glavo. Pri Realu imam veliko svetovalcev, ki skrbijo zame. Učil se bom. Treba je sprejeti realnost. Star sem 31 let. Počutim se zelo dobro, vendar opažam, da okrevanje po tekmah ni povsem enako. Pripravljen sem na spremembe. Zlata žoga ni moj cilj. Glavno je, da igram nogomet, treniram na dežju in v mrazu. Ko ne bom imel želje po igri, bom prenehal. V življenju ima vse začetek in konec. Enako velja za nogomet. Vem, da prihaja čas, ko ne bom mogel zabiti 50 golov na sezono, ko ne bom niti nominiran za Ballon d'Or. Ne vem, če me bodo čez dve, tri leta še nominirali. Upam,'' je pojasnil Portugalec.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Veselje v Parizu so nekoliko skazile nedavne obtožbe o davčnih utajah, v katere naj bi bil poleg številnih drugih nogometnih zvezdnikov vpleten tudi Ronaldo. Priznal je, da mu natolcevanja pridejo do živega.

''Seveda mi. Lagal bi, če bi trdil drugače. Nisem hinavec. Moti me, ker delujem pošteno in transparentno. Moti me zato, ker ni res. Laž je zaskrbljujoča. Če ljudje govorijo o mojem zasebnem življenju, mojih prijateljih, kje sem bil in kje sem počitnikoval, ali imam dekle ali ne, to je normalno. Vse v redu. Ko pa govorimo o nečem mnogo bolj resnem, kar zadeva tudi pravosodje... Moji odvetniki in ljudje pri Realu delajo na tem. Zgodba me živcira, ker vedno želim narediti prav. Ko mediji tako govorijo o meni, se počutim slabo. V zaporih so nedolžni ljudje in jaz se počutim kot eden izmed njih. Veš, da nisi naredil ničesar narobe, a vsi te obtožujejo, da si zagrešil zločin. Nihče ne želi biti v takšnem položaju. Vajen sem, da ljudje govorijo o meni. Dobro ali slabo. To moram sprejeti,'' je zaključil Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.