Šport > Nogomet
87 ogledov

Slovenci opremili Ronaldov hotel

Cristiano Ronaldo hotel Pestana CR7 EPA
Pohištvo, ki ga trži slovensko podjetje Lina design, bo moč najti tudi v hotelu Pestana CR7, ki ga je v rodnem Funchalu na otoku Madeira nedavno odprl portugalski nogometni superzvezdnik Christiano Ronaldo.

Podjetje, ki upravlja hotel Pestana CR7, je izbralo izdelke znamke Moon, so danes sporočili iz Line design. Hotel v prestolnici priljubljenega portugalskega letoviškega otoka je prvi od štirih luksuznih hotelov s petimi zvezdicami, ki jih načrtuje kapetan letošnjih evropskih prvakov v nogometu in prvi zvezdnik madridskega kraljevega kluba Cristiano Ronaldo.

Naslednjega naj bi do konca leta odprli v Lizboni, prihodnje leto pa ima Ronaldovo podjetje CR7 v načrtu še odprtji hotelov v Madridu in New Yorku. Investicijska vrednost hotelske verige je ocenjena na 100 milijonov evrov.

Zelo veseli posla

Direktor podjetja in oblikovalec izdelkov Lina design Damjan Uršič je uspeha kamniškega podjetja pri pridobitvi tega odmevnega posla zelo vesel. Kot je zapisal v današnjem sporočilu za javnost, gre za zelo referenčnega kupca, saj je Ronaldovo ime eno najbolj prepoznavnih v svetu.

"Da so v družbi CR7 izbrali prav izdelke Lina je veliko priznanje za podjetje in dobra popotnica, da bodo izdelki Lina tudi v drugih hotelih Pestana CR7," je zatrdil Uršič.

Prisotni na štirih celinah

Izdelki Lina, ki so jih lani predstavili tudi na svetovni razstavi Expo v Milanu, so prisotni na praktično vseh evropskih trgih in v Rusiji, Južni Koreji, Singapurju, Hongkongu in Južnoafriški republiki. V družbi poudarjajo, da so letos močno v vzponu naročila iz Japonske, Tajvana, Združenih arabskih emiratov, držav v osrednjem delu Afrike in Mehike.

V razvoju, nabavi in trženju je zaposlenih osem ljudi, proizvodnjo pa organizirajo pri slovenskih kooperantih. Ob tem zagotavljajo, da sta razvoj in izdelava plod slovenskega znanja, vsi izdelki pa se tržijo z oznako Narejeno v Sloveniji. Trenutno izdelajo okoli 1000 tapetniških kosov mesečno, do konca leta bi radi povečali proizvodnjo in pod blagovno znamko Lina izdelali 2000 kosov mesečno.

V Lini design so leta 2014 v prvem letu delovanja blagovne znamke Lina ustvarili za 300.000 evrov prihodkov, lani so ti narasli na 500.000 evrov, letos pa načrtujejo prihodke v višini 1,2 milijona evrov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.