Šport > Nogomet
18 ogledov

Cristianu "ušlo" na Twitterju: nared za Bayern, skrbi Bale

Ronaldo Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov četrtfinale Reuters
Cristiano Ronaldo je prek enega izmed svojih računov na Twitterju (@VivaRonaldo) sporočil, da je brez težav prestal nedeljski preizkus pripravljenosti in je nared že za prvo tekmo z Bayernom v polfinalu Lige prvakov. Gareth Bale zbolel v nepravem času.

Skrivalnic pred derbijem polfinala Lige prvakov očitno ne bo. Cristiano Ronaldo je prek enega svojih uradnih računov na Twitterju v nedeljo potrdil, da je prebrodil težave s kolenom in stegensko mišico, ki so ga v zadnjih tednih primorale k enemu redkih prisilnih počitkov v karieri. Očitno bo zaigral že na sredini tekmi na Bernabéuu, kjer se bo Real Madrid v lovu za svojim prvim finalom po letu 2002 znova udaril z aktualnim prvakom Bayernom.

"Vrača se. Cristiano bo pripravljen za tekmo z Bayern Münchnom," je v nedeljo na Twitterju sporočil račun VivaRonaldo (@VivaRonaldo). Prek njega je Ronaldo že kakšno leto v stiku z najzvestejšimi navijači, poleg profila @Cristiano pa @VivaRonaldu sledi več kot 71.000 ljudi.

Opravil prvi celoten trening s soigralci

Portugalec je tako očitno dobro izkoristil premor, potem ko so iz Madrida že prej prihajale novice o njegovem dvojnem treniranju in obiskih pri priznanem fizioterapevtu Joaquínu Juanu. Čeprav je trener Carlo Ancelotti ekipi namenil prost dan, Real ni igral ligaške tekme, naj bi Ronaldo v nedeljo vadil okrog pet ur, odpovedal pa je bojda tudi praznični obisk domačih.

V ponedeljek je klub prek svoje spletne strani (www.realmadrid.com) sporočil, da je opravil celoten trening s soigralci, kar se ni zgodilo vse od njegovih težav s poškodbo. Dodali so, da junak pokalnega finala Gareth Bale ni treniral zaradi bolezni, a ni jasno, če bo lahko v sredo kljub vsemu nastopil.

Posebna motiviranost

Zaradi dejstva, da je bil ravno Bayern tisti, ki je njegovemu klubu pred dvema sezonama preprečil igranje v münchenskem finalu (Ronaldo je na Bernabéuu zabil gol, nato pa skupaj s Sergiem Ramosom zapravil najstrožjo kazen), ima Portugalec bojda še večjo željo, omeniti pa velja tudi dejstvo, da je finale na sporedu ravno v njegovem drugem domu – Lizboni.

Ancelotti naj bi medtem razmišljal, da tudi proti Bayernu uporabi postavitev 4-4-2, s katero je beli nazadnje ukanil Barcelono v finalu španskega pokala. S tem bi Real imel številčno premoč na sredini igrišča, kjer si prevlade seveda želi predvsem Josep Guardiola. Vse je seveda odvisno od Ronalda, ker bi njegov povratek pomenil povratek k 4-3-3, iz postave pa bi izpadel Isco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.