Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Strelec napisal poslovilno pismo

streljanje Maribor Nino Verdnik
Morilec se je zaradi dolga sporekel z žrtvijo, odšel iz poslopja in se vrnil s pištolo.

Včerajšnje streljanje na Aljaževi ulici v Mariboru je pretreslo prebivalce mesta. Šestinpetdesetletni bivši delavec v gradbenem podjetju Fossor  je prišel v pisarno k nadrejenemu, kjer se je med njima in sinom delodajalca vnel prepir. "Verjetno so med njmi nastala nesoglasja, zaradi česar je strelec zapustil objekt, nazaj pa prišel s pištolo. V nadaljevanju pogovora je storilec umoril delodajalca in njegovega sina, nato pa sodil še sebi," je pojasnil Miran Šadl s Policijske uprave (PU) Maribor.

Orožje, s katerim je 56-letnik streljal, je bilo legalno in prijavljeno. Šadl je dejal, da ga pred tem dogodkom policisti niso obravnavali v nobenem kazenskem postopku. "Razlog za streljanje naj bi bile neporavnane obveznosti do bivšega zaposlenega," je pojasnil Šadl. Storilec je bil namreč zaradi hude bolezni, domnevno raka, dlje na bolniškem dopustu, k delodajalcu pa je prišel izterjevat več tisoč evrov vreden dolg neporavnanih obveznosti.

Po nekaterih podatkih naj bi storilec pustil poslovilno pismo, kar po besedah Petra Umka, kriminalističnega psiholog, kaže na to, da je dejanje načrtoval in da se ni odzval v afektu. Šadl je še pojasnil, da so našli dokument, ki pa je bil bolj naslovljen na sodišče in je bolj podoben oporoki kot poslovilnemu pismu.

"Ni razloga za zaskrbljenost"

Na policiji so sicer povedali, da je bilo letos na območju PU Maribor strelno orožje uporabljeno v petih kaznivih dejanjih zoper devet oškodovancev. Kot je navedel Šadl, je bilo to v primeru trikratnega poskusa umora v Spodnjem Velovleku, v umoru na Ptuju (ta se je končal s samomorom osumljenca), poskusu uboja v Mariboru, trikratnem poskusu umora to sredo v Mariboru in včerajšnjim dvojnim umorom prav tako v Mariboru.

"Naj še enkrat ponovim, da v nobenem od teh primerov ni šlo za naključne žrtve, motivi pa so popolnoma različni. Zato resnično ni razlogov za splošno zaskrbljenost ali strah ljudi. V Mariboru in mariborski regiji imamo zagotovljeno visoko raven varnosti in ta ni ogrožena, Slovenija pa je ena od najvarnejših držav v svetovnem merilu," je umirjal Šadl.

Komentarjev 10
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 20:00 25.oktober 2013.

    "Narod bo pisal sodbe sam!"

  • Žurnalček 18:02 25.oktober 2013.

    Pričakujem , da bo Sindikat poslal borcu za pravice delavcev g. Čuku vsaj venec ! Ne razumem pa nikakor zakaj se je sam ubil. Pa saj je naredil junaško in popolnoma pravično dejanje !!! Če je to že Cankar ...prikaži več rekel , da je prav , potem je tale dogodek samo potrditev Cankarja.Sam kako skrivajo tale dogodek . Vsem je stisnilo riti od Urednokov in lastnikov cajtengov , da o gospodarski sodrgi ne govorimo !Časar , dolžen si mi zaradi padca delnic Luke , ki si jo tako uspešno vodil 2500 €.

  • Presvetli 17:55 25.oktober 2013.

    Bratuškin komentar:Žalostno!Kaj žalostno,saj ste vi politiki dovolili,da delavce izkorišča nekaj vodstvenih delavcev ali lastnikov privatnih firm.Vseenio vam je,ali,je plačan delavec samo,da država dobi svoje.