Magazin > Film & Glasba & TV
136 ogledov

Ekstaza simfonije preplavila Križanke

Ekstaza simfonije preplavila Križanke
1/5
Peter Klinc
Sinoči je v Križankah v prestolnici skladatelj in multiinštrumentalist Rok Golob uresničil veličastni cross-over koncert s številnimi gosti. "Energija na, pod in za odrom je neopisljiva," je dejal glasbeni maestro.

V ljubljanskih Križankah je sinoči prekipevalo od pozitivne energije, saj je občinstvo navdušeno spremljalo nastopajoče, glasbenike različnih žanrov, ki so skupaj z orkestrom in zborom Slovenske filharmonije pripravili nepozaben večer.

Idejni vodja cross-over projekta je bil skladatelj in vsestranski umetnik Rok Golob, ki je svoje želje zaupal direktorju Slovenske filharmonije Damjanu Damjanoviču. Ta ga je podprl in v prestolnici so se v enem večeru na istem odru zbrali vrhunski glasbeniki ter dokazali, da glasba ne pozna meja. "Daleč od tega; glasbeniki se morajo združevati, stopiti skupaj in se imeti lepo," je prepričan Rok Golob. Sam je s projektom dihal že dlje časa, zadnje dni pa tudi vsi nastopajoči, ki so svoje naloge sinoči opravili z odliko. Nastopili so Tomi M (Siddharta), Maja Keuc, Tokac (Dan D), Sabina Cvilak, Katrinas, Jadranka Juras, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček, Matjaž Robavs, Murat & Jose, Urška Majdič,  HeaveniX in dirigentka Martina Batič.

Skupaj z njimi je maestro dokazal, da simfonična glasba nima meja, da dosega množice in se preliva v vse glasbene žanre. Očitno je to formulo za svojo vzelo tudi občinstvo v polnih Križankah; prišle so vse generacije in ljubitelji raznolikih glasbenih zvrsti. "Prav je, da se dela, in prav je, da se združujemo," je povedala Maja Keuc, Nuška Drašček pa dodala: "Že v zaodrju je bila neverjetna energija!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.