Šport
31 ogledov

Hercog: ''Igrala je prehitro''

polona hercog oi Stanko Gruden/STA
Od slovenske četverice se je prva poslovila Polona Hercog, ki ni našla orožja za neugodno Španko, sicer šele 90. na lestvici WTA, Mario Jose Martinez Sanchez. Ta je zmagala s 6:2 in 6:4.

polona hercog london 2012 | Avtor: Šime Dmitrović Šime Dmitrović
Hercogova je vedela, da je dobila vse prej kot lahko tekmico, pa čeprav je na lestvici WTA kar nekaj mest za njo. ''Martinez Sanchezova ni ravno idealen žreb za travo. Je izkušena, trava ji leži. Je igralka, ki ti ne da nič ritma, ves čas hodi na mrežo. Ni se izšlo po mojih željah. Vedela sem, da bom morala za zmago odigrati res zelo dobro. Olimpijski turnir na travi po dveh turnirjih na pesku ni ravno idealen, ampak olimpijske igre so olimpijske igre. Poskusila sem se pripraviti po najboljših močeh, ampak ni bilo dovolj,'' je po dobri uri trajajočem obračunu povedala Hercogova.

Najboljša Slovenka je slabo začela, izgubila prve tri igre na svoj servis in Španka je hitro prišla do vodstva s 5:0. V drugem nizu je bila odločilna že prva igra, kjer sta se igralki nekajkrat zamenjali pri prednosti, na koncu pa je Španka spet odvzela servis Poloni. ''Imela sem veliko priložnosti, ki jih nisem uspela izkoristiti. Bili sta dve, morda tri igre, kjer se je lomilo. Bila sem nervozna. V prvem nizu se je videlo, da nisem prava. Igrala je prehitro, nisem mogla priti v tisti pravi ritem. Bilo je tudi nekaj treme,'' je dejala Hercogova, o slabšem začetnem udarcu pa povedala: ''Mislim, da lahko servis še dosti izboljšam. Poskušamo najti najboljšega možnega zame, a to zahteva svoj čas. Če igraš na turnirjih, pa ni ravno idealen čas za take treninge.''

Hercogova se tako poslavlja od Londona, kljub hitremu izpadu pa je občutila pravi olimpijski duh. ''Živim v olimpijski vasi in to je poseben občutek. Tudi Wimbledon je zdaj malo drugačen, tako da se občuti ta olimpijski duh.'' Kdaj bo odpotovala naprej? ''Bom videla, ali imam še kakšne obveznosti. Morda bom pogledala še kakšne naše, navijala za njih, drugače pa se je treba pripraviti na naslednje turnirje.''

Uspešnejše je nastopil Blaž Kavčič, ki je v prvem kolu izločil Indijca Vishnuja Vardhana s 6:3 in 6:2. V 2. krogu se bo najboljši slovenski tenisač pomeril s Špancem Davidom Ferrerjem. Četrti nosilec je v 1. krogu ugnal Kanadčana Vaseka Pospisila s 6:4 in 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.