Slovenija
97 ogledov

Kučana za soseda

Janez Stanovnik (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Za pol milijona evrov si lahko za soseda kupite bivšega predsednika republike Milana Kučana. Njegov sosed Janez Stanovnik namreč za toliko prodaja družinsko hišo v Murglah.

"S prodajo nimam opraviti nič, sinovi so prodajo prepustili agenciji," nam je šef borcev Janez Stanovnik zaupal danes. Kaj več nam ni želel povedati.

Hišo, zgrajeno leta 1965 in veliko 128 kvadratnih metrov, Geodetska uprava Republike Slovenije (Gurs) ocenjuje na 338 tisočakov, ima pa tudi dodatno parcelo. Kupci, ki so si jo ogledali, so za Finance povedali, da je v precej slabem stanju, lastnik pa je za manj kot pol milijona noče prodati.

Kučanova večja in novejša

Za primerjavo: za hišo podobne kvadrature, a trideset let mlajšo, boste odšteli okoli 470 tisoč evrov. Lahko pa trideset let starejšo hišo (z več kot trikrat večjim zemljiščem) dobite za polovico manj, kot bi plačali za nekdanje domovanje šefa borcev. A pri obeh vaš sosed pač ne bo Milan Kučan.

Njegova nepremičnina sicer meri 145 kvadratov, zgrajena je 15 let kasneje od Stanovnikove, povsem obnovljena pa je bila leta 1994. Vredna je (le) okoli 400 tisočakov, ocenjuje Gurs.

Dom šefa borcev se prodaja že od novembra

Hiša je po poročanju Financ naprodaj že od novembra lani, nekaj ur naj bi oglas visel tudi na spletnem portalu za prodajo nepremičnin, a naj bi bil zaradi velikega navala umaknjen.

Komentarjev 12
  • STANEK 13:33 30.april 2012.

    Ja saj cigani vkup pašete .

  • STANEK 13:32 30.april 2012.

    Si pa bedak

  • Tupamaros 11:11 04.marec 2012.

    Za soseda želim človeka.