Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Retrospektiva na slikarskem platnu

Retrospektivna razstava Arhiv organizatorja
Ljubitelji umetnosti se lahko ob 20. uri pomudite v Moderni galeriji v Ljubljani, kjer se odpira retrospektivna razstava Metke Krašovec.

Retrospektivna razstava Metke Krašovec bo predstavila izčrpen izbor iz zadnjih štirih desetletjih slikarkine intenzivne in sklenjene ustvarjalne dejavnosti.

70. obletnica, ki jo je v letu 2011 praznovala Metka Krašovec, je priložnost za poglobljeno in obsežno predstavitev slikarskega in risarskega opusa ene najpomembnejših in v avtorskem pomenu gotovo najbolj izrazito individualnih slikarskih imen v zadnjih desetletjih na Slovenskem.

Predstavljen bo izbor ključnih del Krašovčeve, ki bo jasno ilustriral njen umetniški razvoj v kronološkem in tematskem pogledu, zastopani bodo raznoliki pristopi k mediju slike in risbe, ki jih je Krašovčeva izmojstrila do vrhunske izraznosti (akril na platnu/papirju, risbe na papirju). Razstava bo tako omogočila sprehod skozi različna obdobja in usmeritve izrazito samoniklega slikarstva Krašovčeve, od začetnega obdobja t.i. "Tišin", preko slikarstva Nove podobe in eruptivne imažerije v risbah 80-ih let, do obdobja t.i. "neoklasicističnih portretov in pokrajin".

Cena vstopnice znaša pet evrov, za dijake, študente in upokojence pa 2,50 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.