Slovenija
15 ogledov

SD že ima imena ministrov

Dejan Židan Anže Petkovšek
Socialni demokrati za ministre predlagajo Anjo Kopač Mrak, Jerneja Pikala in Dejana Židana.

Predsedstvo stranke SD je predsednika stranke Igorja Lukšiča pooblastilo, da podpiše dogovor o sodelovanju v vladi mandatarke Alenke Bratušek. Kot je dejal po seji predsedstva, bo SD za ministrico za delo predlagalo Anjo Kopač Mrak, za izobraževanje Jerneja Pikala, za kmetijstvo pa Dejana Židana.

Dejan Židan je kandidat za prevzem ministrstva za kmetijstvo in okolje. Kmetijski resor je nekaj časa vodil že v času vlade Boruta Pahorja. Nadomestil je Milana Pogačnika, ki je odstopil, po tem ko je na dan prišlo sporno vračilo bulmastifov pokojnemu zdravniku Saši Baričeviču.

Ministrica iz vrst SD bo Anja Kopač Mrak, ki bi vodila resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. Od leta 2008 je državna sekretarka na tem ministrstvu. Jernej Pikalo pa je kandidat za ministra za izobraževanje, znanost in šport.

Mandatarka Alenka Bratušek je že pred začetkom sestanka predsedstva SD stranki potrdila, da se strinja s predlaganimi imeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.