Šport > Nogomet
15 ogledov

Cruyff: "Če bi imel Neymarja, bi razmislil o prodaji Messija"

Michel Platini Johan Cruyff EPA
Legenda Barcelone Johan Cruyff je ponovil svojo tezo o "dveh petelinih v kurniku" in trdi, da je tvegano imeti v eni ekipi Lea Messija in Neymarja.

Nizozemski velemojster Johan Cruyff je za MARCO odgovoril na nekaj vprašanj, povezanih s trenutno situacijo v Barceloni.

Kaj bo Neymar prinesel Barceloni?
Na to bomo morali počakati in videti. Je zelo talentiran, a bomo še videli, kako se bo ujel z ostalimi. To je lahko problem.

Mnogi trdijo, da se bo težko ujel z Messijem. Tudi vi ste takega mnenja.
Zaradi tega vsi mislijo, da sem proti (predsedniku Sandru, op. a.) Rosellu. To je absurd. Imam mnenje in ga izražam. Če mislim, da je storil napako, tega ne povem zato, ker bi bil sovražnik, ampak zato, ker pač tako mislim.

Bi lahko dejstvo, da je Neymarjev oče dobil 40 milijonov evrov za prestop, lahko povzročilo ljubosumje v slačilnici?
Lahko bi ga. To je tako kot pri prostih strelih. Neymar jih izvaja zelo dobro. Tudi Messi je že pokazal, da jih zna zadeti. Kdo jih bo torej izvajal? Pa tudi dejstvo, da Neymar in Barcelona uporabljata opremo znamke Nike, Messi pa je vezan na Adidas. Vse to so situacije, ki bi lahko povzročile trenja in probleme.

Bi morala Barcelona ob prihodu Neymarja prodati Messija?
Če bi imel Neymarja, bi sam planiral možnost, da bi prodal Messija. Nekateri se s tem strinjajo, drugi ne. Tu govorimo o ekipi, njenih igralcih in vseh stvareh okrog moštva ... Preveč je motečih dejavnikov, preveč je stvari, ki gredo lahko narobe. Zato tudi je tako težko voditi tako vrhunsko ekipo.

Če bi se Neymar in Messi na igrišču ujela, pa bi lahko videli nekaj spektakularnega ...
O tem ni dvoma. A na to bomo morali počakati. Lahko, da bo stvar popolnoma drugačna. Vsekakor gre za tveganje.

Bi vi tvegali na tak način?
Ne, sam ne bi pripeljal Neymarja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.