Zdravje > Aktualno
577 ogledov

Čudežna naravna čistila za kopalnico

soda bikarbona Profimedias
Naj bo do okolja prijazna tudi vaša kopalnica. Na trgovskih policah je veliko naravnih in vsestransko uporabnih sredstev, ki bodo kopalnico očistila naravno in prijazno.

Tokrat pozabite na agresivna čistila za kopalnico, ki so polna dišav, alergenov in škodljivih kemikalij. Poskusite z naravnimi čistili, njihova učinkovitost vas bo presenetila.

Za čiščenje kopalnice je zelo priporočljiv okolju neškodljiv boraks, ki je naravni mineral zelo soroden sodi bikarboni, a mnogo močnejši. Ker lahko draži našo kožo, si po uporabi dobro sperite roke. Poleg tega pazite, da ne bo v bližini otrok. Boraks je idealen za čiščenje školjke. Lonček boraksa stresite v straniščno školjko in pustite delovati od šest do devet ur. Nato školjko očistite s straniščno krtačo, školjko boste tako razkužili in odstranili vso umazanijo ter neprijetne vonjave.

Odstranjevalci vodnega kamna

Za čiščenje kopalnice uporabimo tudi kis, ki mu dodamo malce sode bikarbone in limoninega soka. Mešanica odlično odstrani ostanke mila, zobne paste, vodnega kamna in ostale umazanije. Mešanica iz boraksa, sode bikarbone, vode in nekaj kisa je nekoliko močnejša in idealna predvsem za korita, kad in tuš kabino. Za tla lahko uporabite le mešanico tople vode in kisa, mešanica bo dobro očistila in uničila prisotne bakterije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.