Šport > Zimski športi
47 ogledov

''Čudno bi bilo, če bi rekla, da mi ni všeč''

Ema Klinec arhiv OKS
Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec se je na drugi tekmi v Oberstdorfu prvič letos zavihtela na zmagovalne stopničke.

Ema Klinec je v nemškem Oberstdorfu poskrbela za največji uspeh ženskih smučarskih skokov v letošnji sezoni. Osemnajstletnica je zaostala le za najboljšo skakalko na svetu Saro Takanashi, ki je v Oberstdorfu zabeležila dve zmagi in skupno bero v sezono 2016/2017 povišala na pet.

Klinčeva si je lepo izhodišče za napad na stopničke zagotovila z daljavo prve serije (127,5 m), v finalu pa je skočila 115,5 metra in z 234,1 točke osvojila končno drugo mesto. Takanashijeva je tekmo končala z 263 točkami, tretjeuvrščena Irina Avakumova pa jih je zbrala 223,7.

''Današnja tekma je bila spet ena težjih v tej sezoni. V prvi seriji je močno snežilo, kar me je spomnilo na lansko Japonsko, ko sem odskakala zelo slabo. Tokrat sem si rekla, da me to ne bo zmotilo in tako name ni prav veliko vplivalo. Prvi skok je bil super, res sem zadovoljna. Videla sem, da lahko, kar sem v drugi seriji, ko je bil skok sicer povprečen, potrdila. A to je osnova za naprej, da vem, da lahko naredim dober rezultat,'' je povedala najboljša Slovenka na tekmi, ki je na odru za zmagovalke nazadnje stala prav v Oberstdorfu.

''Malce čudno bi se slišalo, če bi rekla, da mi Oberstdorf ni všeč, kajne? Prvič ko sem prišla v Oberstdorf, nisem bila ravno navdušena nad samo skakalnico. To je bilo lani poleti, ko smo trenirali na ledeni smučini na srednji skakalnici. Tudi lani si pozimi nisem mislia, da bom naredila enega izmed boljših rezultatov prav tukaj. Letos, na večji skakalnici, ki mi je bolj pisana na kožo, saj ima oster radius in če se dobro pripelješ, dobro začutiš nogo, pa super rezultat. Oberstdorf mi je sicer všeč zaradi same zimske kulise, ki vlada tukaj,'' je dodala Klinčeva.

''Nimam nobenih pričakovanj''

Smučarske skakalke se zdaj selijo v deželo vzhajajočega sonca, kjer bosta na sporedu dve tekmi v Sapporu in še dve v Zaou.

''Japonska je vedno nekaj posebnega. Že 12-urni let je poseben, ko na letalu marsikatero stvar odklopiš. Ko prideš tja, je to čisto drugi svet, drugačna kultura. Jaz uživam v tem, da spoznavam nove kraje in mislim, da je tudi to dodaten plus, da lahko bolj sproščeno nastopam. Res pa je letos nova sezona, nova Japonska in znova se bo potrebno na novo zbrati, tako da nimam nobenih pričakovanj,'' je povedala članica SSK Alpina Žiri, za katero je v Oberstdorfu stiskalo pesti lepo število navijačev.

"Prvič so me navijači iz Poljan, iz moje vasi, pod imenom "Fan club Klinec" spremljali lani v Hinzenbachu, kjer pa skoki še niso bili pravi, čeprav so bili rezultati kar v redu. Tokrat sem to vzela malce drugače, skušala sem uživati v vzdušju, ki so ga pripravili, saj vem, da bo približno takšno le še na Ljubnem. Res sem uživala in rada bi se jim zahvalila za podporo! Priti tako daleč navijati ni ravno samoumevno. Upam, da bo to spodbudilo še kakšnega, da bo v prihodnje prišel uživati v naših tekmah," je sklenila šesta skakalka letošnje sezone.

Komentarjev 1