Slovenija
15 ogledov

Čufer: Slovenski načrti ne bodo spodleteli

Uroš Čufer Žurnal24 main
Problemov se zavedamo in vemo, da se je treba odzvati odločno, hitro in kakovostno, je na vprašanja tujih novinarjev o pomoči Sloveniji odgovarjal finančni minister.

Slovenski načrti ne bodo spodleteli, je danes v Bruslju zatrdil finančni minister Uroš Čufer v odgovoru na vprašanje tujih novinarjev, ali bo Slovenija zaprosila za pomoč, če načrtovani ukrepi ne bodo uspešni.

Odgovor iz Bruslja šele konec maja, ne pa danes

"Včeraj sem predstavil program stabilnosti in nacionalni reformni program, glavne usmeritve naše vlade. Evropska komisija je povedala, da program preučuje in da bo dala povratno informacijo 29. maja," je minister na kratko povzel dogajanje v Bruslju.

 Poročanje britanske agencije Reuters o neuradnih ocenah, da načrtovani slovenski ukrepi niso dovolj in da bo evroskupina bolj pritisnila na Slovenijo, je zavrnil kot "napačne informacije".

Pri tem je minister sicer izpostavil, da ukrepanje "ni enkratna zadeva" in da bo z ukrepi zagotovo treba nadaljevati. Če bodo potrebni dodatni ukrepi, bodo te po njegovih besedah poiskali "na izdatkovni strani krčenja primanjkljaja".

"Problemov se zavedamo"

V odzivu na poziv evroskupine Sloveniji, da mora ukrepati naglo in odločno, predvsem za povrnitev zaupanja v bančni sektor, pa je poudaril, da se problemov zavedajo in da vedo, da se je "treba odzvati odločno, hitro in kakovostno".

Evropska komisija bo 29. maja ocenila slovenska načrta za izvedbo reform in zagotovitev finančne stabilnosti ter državi priporočila ukrepanje, kot tudi vsem drugim članicam unije.

Prav tako bo takrat odločila, ali bo Sloveniji podaljšala rok za odpravo presežnega javnofinančnega primanjkljaja in ali bo proti njej sprožila postopek zaradi presežnih makroekonomskih neravnovesij.

"Načrti ne bodo spodleteli"

Ministrov odgovor na vprašanje, kakšne odločitve pričakuje 29. maja v povezavi z obema postopkoma, je bil kratek: "Do 29. maja še zelo veliko časa, tako da se bomo vmes še zelo veliko pogovarjali."

Tuji njegov odgovor na vprašanje tujih medijev, ali bo Slovenija zaprosila za pomoč, če njeni načrti spodletijo, je bil jedrnat. "Načrti ne bodo spodleteli."

Komentarjev 5
  • Boschtjan Zupanchich 21:43 14.maj 2013.

    HAAAAAAAAAA , haaaaaa , ha , haaaa , kako se bodo še po bučah tolkli, ko B O D O Spoznali, kako so se Zmotili-Ušteli !!! Heh, Tooooo B O Še "Zanimivoooo" ... ! Obljubim !!!

  • ennanova 20:33 14.maj 2013.

    Javna predavanja mladih na Dvornem trgu V maju in juniju organiziramo javna predavanja mladih na Dvornem trgu, v okviru katerih bodo predavali mladi intelektualci, predavatelji, ki s svojim kritičnim pogledom do družbe in globalnega kapitalističnega reda na novo zastavljajo ...prikaži več družbena razmerja in opozarjajo na možne alternative. URNIK PREDAVANJ:http://za-misli.si/obvestila/973-javna-predavanja-mladih-na-dvornem-trgu

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 18:11 14.maj 2013.

    Ja ja ,in Zoki bo prestopil v SDS.