Šport
25 ogledov

Čustveno slovo od legendarnega ragbijista

Žena Jonah Lomu, Nadine, sinova Brayley in Dhyreille Profimedias
Novozelandci so se v dopoldanskih urah poslovili od svojega prvega zvezdnika v ragbiju Jonah Lomuja. Žalno slovesnost so 40-letniku pripravili na stadionu Eden Park v Aucklandu.

Prvi zvezdnik novozelandskega ragbija Jonah Lomu je po dolgi bolezni umrl na svojem domu v Aucklandu 18. novembra. 40-letnik je leta trpel za boleznijo ledvic, zaradi katere so mu pred enajstimi leti presadili obe ledvici. Leta 2002 je Lomu končal reprezentančno kariero, a se še vedno velikokrat pojavil v javnosti. Za letošnje svetovno prvenstvo v ragbiju je Lomu kljub zdravstvenih težav odpotoval v Anglijo.

Jonah Lomu | Avtor: EPA EPA

Zaradi njegove priljubljenosti pri Novozelandcih so se družina Loma in odgovorni pri novozelandski ragbijski zvezi odločili, da bodo v največjem novozelandskem stadionu pripravili žalno slovesnost, ki se je bo lahko udeležila tudi javnost.

V stadionu so se od Loma poslovili tudi njegovi nekdanji soigralci, prisostvovala pa je tudi njegova žena Nadine in njegova sinova Brayley in Dhyreille. Več ragbijskih osebnosti, ki so Loma spremljali med njegovo športno pot, so o izjemnem športniku spregovorili. Po maorski (staroselski) tradiciji pa so se od Loma poslovili z veličastnim haka (bojni ples).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.