Slovenija
130 ogledov

Cvetje si dražimo sami

Gospa je dobila šopek od tatu, ki jo je prestrašil. Žurnal24 main
Rdeče vrtnice od 1,50 do sedem evrov. Ceno začini dekoracija.

Cvetje se bo, kot pričakovano, podražilo tudi ob letošnjem valentinovem, končno ceno pa lahko precej zasolijo dragi dodatki k naročenemu cvetju. Na to nas je opozoril kupec, ki je lani v cvetličarni naročil "tri vrtnice in malo dekoracije", na koncu pa za šopek odštel kar 44 evrov; od tega 17 evrov za dekoracijo.

Ob vprašanju, koliko bo tak šopek (s tremi vrtnicami ter dekoracijo – španskim bezgom in nekaj listi trave) stal letos, so nam v Gardenii izračunali, da 29 evrov, devet evrov več kot ob navadnih dneh. Kot poudarjajo, je letos podražitev manjša. Cena vrtnice se je tako že povišala s štirih na šest evrov in je tri evre nižja kot ob lanskem valentinovem, "s tem pa se odpovedujemo velikemu delu običajne marže, saj so cene na borzi bistveno višje od našega povišanja". V cvetličarni Kavalir stane "kratka vrtnica 1,50, srednja 4,50, lahko pa tja do sedem evrov".

Dražje, ker jih želi ves svet

"Cvetja na valentinovo ne dražimo cvetličarne, temveč dejansko sami potrošniki," pa razlagajo v cvetličarni Emporia. "Tudi na cvetlični borzi velja osnovno tržno pravilo, da večje ko je povpraševanje, višja je cena. Tako je povsem razumljivo, da v času tik pred valentinovim, ko ves svet zase zahteva kupe rdečih vrtnic, njihova cena na borzi skokovito naraste," sklenejo v Emporii.

Komentarjev 1
  • Johan Spohan 21:22 12.februar 2014.

    Kdor je tak bedak naj kar kupuje za nek izmišljen in od boga Merkurja diktiran praznik.