Šport
59 ogledov

Juve z 2:1 na Santiago Bernabeu

cristiano ronaldo real atletico
1/10
Reuters
V prvem polfinalu sta se v Torinu pomerila Juventus in branilec naslova Real Madrid. Stara dama je prišla do minimalne prednosti pred povratnim obračunom.

Oba trenerja sta se med pripravami na obračun ukvarjala s poškodbami nekaterih svojih vplivnih varovancev. Pri "stari dami" je prvo polfinalno srečanje prišlo prehitro za Paula Pogbaja, pri "belemu baletu" pa v kadru ni bilo Luke Modrića in Karima Benzemaja.

Domači strateg Massimiliano Allegri je v prvi postavi presenetil s Stefanom Sturarom, v konici napada pa sta moči združila prvi strelec kluba Carlos Tévez in madridski "šolarček" Álvaro Morata. Povratnik v nekdaj domači Torino Carlo Ancelotti je v postavitvi 4-4-2 mesto v zvezni vrsti znova zaupal Sergiu Ramosu, ob Cristianu Ronaldu pa je namesto Javierja Hernándeza začel zaceljeni Gareth Bale. Juventus je na sedmih domačih tekmah do zdaj le enkrat klonil proti Realu, ob tem je zbral še pet zmag in en remi. Edini poraz je doživel že daljnega leta 1962.

Prvi strel proti golu so v tretji minuti sprožili domači, z razdalje je meril Sturaro, Iker Casillas je žogo z manjšimi težavami uspel zadržati. V šesti minuti je Leonardo Bonucci storil prekršek nad Balom, s 25 metrov je streljal Cristiano Ronaldo in zadel živi zid.

Juve je povedel v osmi minuti. Tévez je imel precej časa na desni strani kazenskega prostora, Argentinčev strel je Casillas odbil, a točno na nogo Morate, ki je z dveh metrov žogo potisnil v prazno mrežo. Zadetka proti nekdanjim soigralcem se Španec ni veselil.

Real je odgovoril v 12. minuti. Z razdalje je neugoden strel sprožil Toni KroosGigi Buffon je nevarnost odklonil z izbijanjem v kot. Tri minute kasneje je z razdalje poskusil še Isco, a precej slabo. V 18. minuti se je po napaki gostov na sredini Juvetu ponudila lepa priložnost za protinapad, a ga Italijani niso dobro izpeljali in strel Téveza je bil blokiran. Na drugi strani je po prostem strelu Jamesa Rodrígueza najvišje skočil Raphaël Varane in meril čez gol.

V 27. minuti pa je Real, ki je vmes vzpostavil terensko premoč, prišel do izenačenja. James je prebil levi bok Juventusa in z domiselno visoko podajo na drugo vratnico zaposlil Ronalda, temu pa z enega metra ni bilo težko zadeti z glavo. V 41. minuti je imel beli balet izjemno priložnost za morda ključni drugi zadetek na tekmi. Po daljši kombinaciji gostov je imel Isco precej prostora na levi, Španec je ostro podal pred vrata, tam pa je James v padcu streljal z glavo in stresel prečko.

Zaspan uvod v drugi polčas se je gostom maščeval v 57. minuti, ko je po kotu Reala v protinapad stekel Tévez, v kazenskem prostoru ga je z nerodnim startom podrl Dani Carvajal, Argentinec pa je sam prevzel odgovornost in z bele točke mirno zadel.

Juventus je bil v prvi polovici drugega polčasa boljši tekmec, vendar je imel Real v 64. minuti enkratno priložnost za novo izenačenje. Po predložku z desne je pred domačimi vrati nastala zmeda, Cristiano pa je bil le nekaj centimetrov oddaljen od tega, da bi žogo preusmeril v mrežo Buffona.

Ancelotti je namesto Isca na igrišče poslal Chicharita, Allegri pa branilca Andreo Barzaglija namesto vezista Sturara. Real je začel gostitelje pokrivati precej višje in prevzel pobudo. Prvi je z razdalje poskusil Kroos, a slabo zadel žogo. Za zadnjih 15 minut je pri domačih vstopil Fernando Llorente, na klop je odšel Morata.

Real kljub terenski prevladi ni prihajal do lepših priložnosti ob zgoščeni in čvrsti obrambi Juventusa. V končnici je Tévez odšel iz igre in prepustil mesto Robertu Pereyri, na drugi strani pa je Jesé zamenjal Bala. V 86. minuti se je domačim ponudila priložnost za izdatnejšo prednost. Po dolgi žogi je slabo posredoval Varane, do žoge je pred Casillasom prišel Llorente, a odšel preveč na stran, nadaljno nevarnost pa je odpravil Carvajal.

V sodnikovem dodatku je imel Llorente po prostem strelu Andree Pirla na voljo še eno obetavno situacijo, vendar je iz neposredne bližine z glavo slabo zadel žogo in Casillasu omogočil obrambo. Srečanje se je tako končalo z zmago Juventusa, ki pa še ne zagotavlja napredovanja v finale. 

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Juventus : Real Madrid  2:1 (1:1)
Morata 8., Tevez 57./11-m; Ronaldo 27.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.