Šport
34 ogledov

Kranjc: "Nisem prišel samo sodelovat"

Maruša Mišmaš (v ozadju) 3000 m zapreke EP v atletiki EPA
Zadnji tekmovalni dan v Zürichu prinaša dva slovenska finalna nastopa. Maruša Mišmaš in Matija Kranjc bosta s tekmovanjem začela skoraj istočasno.

Ob 16.08 je predviden start finalnega teka na 3000 metrov z zaprekami za ženske, med petnajsterico najboljših bo tekla tudi Maruša Mišmaš. Grosupeljčanka je pred evropskim prvenstvom (EP) povedala, da želi priti v finale in ta cilj je gladko izpolnila. Mišmaševa je dosegla skupno šesti čas (9.51,51), sama pa je dejala, da ima za današnji nastop še nekaj rezerve.

"Med tekom bi morala ostati zadaj in teči bolj umirjeno, tako pa sem malo preveč tekla levo in desno v boju za položaj," je po kvalifikacijah dejala 19-letnica. "To je bila moja najpomembnejša tekma doslej in tudi edina pomembna letos. Mislim, da bom morala v finalu teči bolj mirno," je za STA po petkovi preizkušnji dodala Mišmaševa. 

"Še en takšen ali boljši met"

Ob 16.11 se bo predvidoma začel met kopja, v katerem bo slovenske barve branil Matija Kranjc. Njegova želja pred EP je bil državni rekord, kar bi moralo prinesti tudi finale. In res ga je: ubil je dve muhi na en mah, že s prvim kvalifikacijskim metom je postal prvi Slovenec, ki je presegel 80 metrov (80,46) in se gladko uvrstil med najboljše s skupno šestim izidom.

"V finalu si želim, da bi izkoristil vso moč, ki jo imam, in dosegel še en takšen ali boljši met. Sem izjemno pripravljen, nisem prišel le sodelovat, ampak sem prišel po dober rezultat," je Kranjc za STA povedal po četrtkovih kvalifikacijah in svojem prvem preboju v finale na velikih tekmovanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.