Slovenija
59 ogledov

Da Omerzel pogodbe ne bo podaljšal, Dars še ne ve

slovenija 02.04.13, Samo Omerzel, kandidat za ministra za infrastrukturo in pros Anže Petkovšek
Omerzelovo podjetje je eksluzivni zastopnik za vzrževanje cestno-vremenskih postaj. Pogodbe po pritisku javnosti ne bo podaljšal, zato se pojavlja vprašanje, kdo bo postaje vzdrževal.

Potem ko se je včeraj minister za infrastrukturo Samo Omerzel odločil in podal odgovor na ultimat (ali ministrovanje ali poslovanje z Darsom), je državna Dars sporočila, da uradno še ni seznanjena s tem, da podjetje Lastinski, ki je v 100-odstotni lasti Omerzela, odstopa od obnovitve pogodbe.

Le podaljšanje, ne nova pogodba

Omerzel, ki je na dan zaslišanja pred prevzemom položaja pred pristojnim parlamentarnim odborom obljubil, da ne bo širil obsega poslovanja z državo in da ne bo podpisoval novih pogodb, je v sredo na vprašanje, ali se poslu odpoveduje, dejal, da se odpoveduje 150.000 evrom.

Formalno pri tem poslu ne gre za novo pogodbo, čeprav Dars uporablja takšen izraz, je povedal minister. "Ne govorimo o novem poslu. Kompletna narava dela z Darsom je takšna, da se je pogodba vedno obnavljala. Formalno govorimo o poslu, ki smo ga opravljali za to podjetje davno, preden sem jaz postal minister. Ne govorimo o nikakršnih novih poslih," je zatrdil.

Ekskluzivni zastopniki

Tudi če bi sporno pogodbo z Darsom obnovili, bi po mnenju Omerzela njegova obljuba še vedno držala. Danes zvečer bo imel sestanek z direktorjem podjetja Lastinski, na katerem se bodo pogovorili, kako bodo to izvedli.

Podjetje Lastinski je namreč avgusta pridobilo novo licenco švicarskega podjetja Boschung Mecatronic, kar pomeni, da so dobili ekskluzivo pri opravljanju vzdrževalnih del omenjenih cestno-vremenskih postaj v Sloveniji.

Kdo bo po novem skrbel za vzdrževanje cestno-vremenskih postaj, bo po ministrovih besedah odvisno od Darsa in Boschunga. Omerzel je zagotovil, da bo njegovo podjetje k temu pristopilo zelo korektno. "Poskrbeli bomo, da Dars zaradi tega ne bo imel nobenih težav," je dejal. Ali se lahko posel za Dars podraži, ni mogel komentirati.

Komentarjev 2
  • privat 07:43 05.december 2013.

    dejte ga zamenjat..ta uničuje verodostojnost ene države!

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 19:41 28.november 2013.

    Veliko pozabi tale minister,se pravi da je butel in še večji razlog da ne more biti minister.Skratka,če ga ne bi dobili bi takoj pobasal denar.Navaden lažnivec in to še slab.Kot njego šef.