Magazin > Lepota & telo
158 ogledov

Da vam noge ne bodo smrdele

noge, trava Shutterstock
Vročina, potenje in oh, ta neprijeten vonj stopal. Preprečite ga!

Največ boste naredili z redno higieno, potenje oziroma neprijeten vonj pa bodo preprečili ali vsaj omilili spodnji nasveti.

Kakšne nogavice nosite?

Če ste tudi poleti najraje v supergah, je nošenje nogavic obvezno. A bodite pozorni na materiale. Nemoteno dihanje stopal dopuščajo le bombažne nogavice, zato, vsaj poleti, pozabite na takšne iz umetnih materialov.

Kakšne čevlje nosite?

So vaši čevlji usnjeni ali iz umetnih materialov? Ker umetni materiali zadržujejo več vlage, se v njih bakterije hitreje in lažje razmnožujejo, kar spodbuja tudi potenje in razvoj neprijetnih vonjav. Poletje je čas za sandale in za zračno obutev, a preden skočite vanje poskrbite, da bodo stopala lepo urejena.

Ne vsak dan istih

Vsak dan ne nosite istih čevljev. Tako boste poskrbeli, da se bodo čevlji dobro prezračili, zaradi česar bodo sami po sebi smrdeli manj.

Vam čevlji smrdijo?

Po njih potresite koruzni škrob in ga pustite delovati čez noč. Škrob bo vsrkal odvečno vlago in neprijetne vonjave.

Vedno čista in suha

Poskrbite, da bodo stopala vedno čista in suha. Po potrebi uporabite antibakterijsko milo, privoščite si kopel s soljo ali sodo bikarbono. Stopala po potrebi umijte večkrat na dan.

Komentarjev 1
  • crvit 12:05 23.junij 2013.

    Sam res imate pa smisel za pisanje tako glup naslov pa še ne pa se greste neko ugledno stran vse drgo je še vredu ampak sam naslov je pa poden