Avto
31 ogledov

Dacia lodgy prebija magično mejo

Dacia lodgy
1/16
Dacia
Če imate 10.000 evrov na računu in za svojo družino iščete enoprostorca, potem je bila doslej za vas edina rešitev rabljeno vozilo. A Dacia podira še eno mejo - novi dacia lodgy prihaja za osnovno ceno 9.900 evrov.

Najnovejši Daciin model je dolg 4,5 metra, širok pa je 1,75 metra. Vanj gre odvisno od različice pet ali sedem potnikov, pri čemer tretja vrsta nikakor ni zgolj zasilna, saj se hvali kot ena najbolj radodarnih za kolena potnikov. Brez tretje vrste je prtljažnika za 827 litrov, z vsemi montiranimi sedeži ga ostane 207 litrov. Če v avtomobilu ostaneta le prednja sedeža, postane lodgy pravi dostavnik s prostornino 2.617 litrov.

Lodgy je na voljo s štirimi motorji. 1,6 litrskemu bencinarju (77 kW/105 KM) družbo prvič v daciah dela 1,2-litrski s turbino podprti TCe (86 kW/115 KM), medtem ko je 1,5-litrski dizel na voljo z močjo 66 kW/90 KM ali 81 kW/110 KM. Seveda pri lodgyu ne gre pričakovati dolgega spiska dodatne opreme, vseeno pa so ob predstavitvi samozavestno poudarjali zanesljivost vozila kot enega najpomembnejših adutov. Da lahko izjavljajo tako smele trditve, so med razvojem prevozili 1,9 milijona kilometrov. Vseeno pa se lodgy kot prvi znotraj tovarne kiti z večfunkcijskim volanom, infotainmentom ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.