Slovenija
73 ogledov

Dajatev bo moral plačati

Albert Pavlič Jerca Božič Kranjec
Kanalščina. Protestno zavrnil položnico, sodišče pa odločilo v prid JP EDŠ.

Boj za nižjo ceno dajatev za odpadne vode se je iz dvorane občinskega sveta, s protestov na ulici in zborovanj v Kulturnem centru Primoža Trubarja preselil tudi na sodišče. Kot je povedala Majda Kavšek, direktorica Javnega podjetja EDŠ – Ekološka družba Šentjernej (JP EDŠ), je novomeško okrajno sodišče v zvezi s pristojnostjo zaračunavanja okoljske dajatve za odpadne vode razsodilo v prid JP EDŠ.

Dvom o pristojnosti

Kot je pojasnila, so bili prisiljeni tožiti Alberta Pavliča, vodjo svetniške skupine Ljudska alternativa, saj ta omenjene dajatve ni plačeval. "Ves čas je zavračal plačilo izdanega računa, saj naj JP EDŠ po njegovem mnenju ne bi bilo pristojno za obračunavanje okoljske dajatve in drugih prispevkov za odvajanje ter čiščenje komunalnih in padavinskih voda," je dejala Kavškova. Pavlič je tudi na občinskih sejah večkrat izpostavil, da naj bi to obveznost po koncesijski pogodbi prevzel koncesionar, podjetje WTE Wassertechnik GmbH, Podružnica Kranjska Gora.

Obračunava županova hči

"Ni prav, da imamo na davkoplačevalske stroške zaposlenega nekoga, v konkretnem primeru Janjo Hudoklin (hčer šentjernejskega župana Franca Hudoklina, op. n.), samo zato, da obračunava te storitve, saj bi to delo moral opraviti koncesionar," je povedal Pavlič. Čeprav sodišče meni, da ima JP EDŠ po zakonu, koncesijskem aktu in koncesijski pogodbi pravico obračunavati te storitve, nam je Pavlič dejal, da se bo pritožil in dokazal, da ni tako. Sicer pa o sodbi, kot je dodal, ne ve ničesar, po njegovem mnenju je šlo le za izvršbo sodišča zaradi neplačanih položnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.