Šport
15 ogledov

"Dali smo j...a ven. Zagotovo!"

risi, Slovenija - Avstrija, hokej Drago Cvetanovič/HZS
Slovenski hokejisti so na SP Divizije I (skupina A) v odločilni tekmi premagali Avstrijo z 2:1 in se znova uvrstili med elito svetovnega hokeja.

"To so težke tekme, ker odločajo. Vsi smo vedeli, kaj je v igri. Začeli smo nervozno, oni so prvi zadeli, mi pa smo se vrnili z izenačenjem po 'power-playu', ki je bil sicer slab, a smo na koncu na srečo zadeli. Potem smo začeli igrati kot ekipa, v zadnjem delu pa smo imeli nekaj poškodb, toda danes je odločilo moštvo. Nikogar ne morem izpostaviti, zmagala je ekipa Slovenije," je bil po novem preboju med elito zadovoljen selektor Nik Zupančič, ki je rise tokrat prvič vodil na svetovnih prvenstvih kot glavni trener.

Avstrija, ki je lani prav tako kot Slovenija izpadla iz skupine A, bo tudi naslednje leto zaigrala v drugem razredu svetovnega hokeja. "Dobro so odigrali, treba jim je čestitati. A čestitke si zaslužijo tudi moji igralci, ker so odigrali morda najboljšo tekmo na tem turnirju. Jezen sem zaradi poraza, a čestitam tekmecem in jim želim uspešno pot na SP," je menil avstrijski selektor Daniel Ratushny.

Slovenci so na tem SP zaradi številnih poškodb zaigrali v nekoliko oslabljeni postavi. "Mislim, da smo si to popolnoma zaslužili. Dokazali smo, da lahko zmagamo, če igramo kot ekipa, čeprav manjka nekaj ključnih igralcev. A smo se držali tega, kar smo se dogovorili in igrali smo kot ekipa. Super, res. Vedeli smo, kaj lahko pričakujemo in vedeli smo, da ne bo lahko," je povedal Miha Verlič.

Kot kapetan se je pod vrnitev med elito podpisal Jan Urbas: "Naš 'power-play' štiri minute ni bil najboljši, potem je prišel tisti zadetek. V nadaljevanju smo zelo dobro odigrali, Gašper je zelo dobro oddelal tekmo, a vsi fantje si to zaslužimo. Za tisto tekmo proti Poljski ni izgovora, ampak mislim, da smo na zadnjih dveh pokazali značaj in tudi danes tekmo pripeljali do konca. Je pa zelo lep občutek, ko premagaš severne sosede."

Orli so sicer povedli, sredi prve tretjine pa je rise do izenačenja popeljal Robert Sabolič: "Vsi smo se borili po najboljših močeh, tudi namesto tistih, ki so se poškodovali, zmagali smo tudi zanje. Avstrija je bila res dober tekmec, od začetka so bili malo boljši, a smo to dobro obvladali in zasluženo zmagali."

"Treba je bilo stisniti do konca. Res je šlo za veliko tekmo, zadnjo v sezoni in ni bilo težko zbrati moči. Začeli smo dobro, pri tretji tekmi se nam je malo zalomilo. Takrat nam ni šlo nič, toda po tem porazu smo se zbrali in proti Južni Koreji odigrali zrelo, danes pa so bili tekmeci Avstrijci, kjer je vedno rivalstvo. Dobra tekma, z naše strani ne odlična, je pa bila zmaga priborjena in vsak je dal svoj maksimum. Zmagala je želja. Pred tekmo smo si rekli, da moramo dati 'jajca ven', kot mi rečemo. In smo jih, zagotovo," pa je sklenil Rok Tičar.

Komentarjev 1
  • blueone 21:41 29.april 2016.

    Bravo naši, vi mi razveselite dan :-)