Šport
89 ogledov

Slovenki po Kavčičevih stopinjah

Dalila Jakupović Profimedias Dalila Jakupović
Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović se nista uvrstila v drugi krog kvalifikacij za nastop na tretjem turnirju za grand slam v sezoni v Wimbledonu.

Na papirju sta bili Slovenki višje uvrščeni igralki. Devetindvajsetletna ruska veteranka Kudrjavceva, nekdanja 56. igralka sveta, zmagovalka turnirja WTA v Taškentu leta 2010, je z deset let mlajšo Zidanškovo opravila v eni uri s 6:4, 6:1.

Na papirju je bila Zidanškova, 208. igralka na lestvici WTA za dvajset mest višje uvrščena od Rusinje, ki pa ima za sabo več izkušenj in večje uspehe.

Trenutno najvišje uvrščeno slovensko teniško igralko 26-letno Jakupovićevo, 136. igralko sveta, je čakala vsaj na papirju lažja nasprotnica 19-letna Slovakinja Kužmova, ki pa se je izkazala za žilavo in napadalnejšo nasprotnico. Slovakinja, ki zaseda 157. mesto na lestvici WTA, je dobila oba niza proti slovenski igralki, dvoboj pa se je končal v 71 minutah, prvi niz s 7:6 (5), drugi s 6:2.

Grega Žemlja se bo v drugem krogu kvalifikacij Wimbledona pomeril z Rusom Tejmurazom Gabašvilijem, Polono Hercog pa čaka Avstrijka Barbara Haas. Blaž Kavčič je izpadel že na prvi oviri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.