Šport
28 ogledov

Mladenoviceva premočna za Jakupovićevo

Dalila Jakupović Dezzen
Druga najvišjeuvrščena slovenska igralka na lestvici WTA Dalila Jakupović je drugič v karieri zaigrala v glavnem delu turnirja serije WTA in tudi tokrat ostala brez zmage.

V Hongkongu, kjer se najboljše igralke sveta merijo za nagradni sklad v višini 226.750 dolarjev, je Dalila Jakupović morala priznati premoč Francozinji Kristini Mladenovic.

Triindvajsetletna Francozinja, trenutno 54. igralka sveta, lani ob tem času pa že na 27. mestu, je zmagala po dobri uri in pol igre. Prvi niz je dobila v podaljšani igri z 8:6, v drugem pa je 25-letna Jeseničanka hitro zaostala z 0:4 in ga izgubila z 1:6.

Do najvišje uvrstitve

Jakupovićeva bo Hongkong zagotovo ohranila v lepem spominu, saj si je z dvema zmagama v kvalifikacijah priborila dovolj točk WTA, da bo na novi razpredelnici dosegla najvišjo uvrstitev v karieri. Ta teden je na 168. mestu, najvišje pa je bila 160.

Jeseničanka bo ostala v Hongkongu, saj se je v paru z Angležinjo Taro Moore uvrstila v drugi krog med pari. Tam ji bosta družbo delali drugi nosilki, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Hongkong, 1. krog:

Kristina Mladenovic (Fra) - Dalila Jakupovič (Slo) 7:6 (6), 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.