Šport
162 ogledov

Hrvati menijo, da so jih ogoljufali

Veslanje Reševalni pas/Twitter
V soboto je hrvaški veslač Damir Martin brez zlata ostal za nekaj milimetrov, Hrvaški olimpijski odbor (HOO) pa je napovedal pritožbo, saj naj bi bil razplet sumljiv.

Razplet v veslaškem enojcu bi bil težko bolj tesen. Šele po ogledu fotofiniša so zlato dodelili Novozelandcu Maheju Drysdalu, srebro pa Hrvatu Damirju Martinu.

A HOO se ni sprijaznil z omenjenim vrstnim redom. Njegov predsednik Zlatko Mateša je predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasu Bachu in predsedniku Mednarodne veslaške zveze Jean-Christophu Rollandu poslal dopis, v katerem poziva, naj neodvisni strokovnjaki še enkrat pogledajo posnetek celotne tekme in samega finiša.

HOO v dopisu dodaja, da je pripravljen iti tudi na Športno arbitražno sodišče (CAS), v kolikor bo to potrebno za zaščito interesov hrvaških športnikov.

Splet poln teorije zarot

V hrvaški javnosti mnogi dvomijo v zmago Novozelandca, na spletu so se pojavile številne fotografije, ki naj bi dokazovale "prevaro" in podarjeno zmago Novozelandcu.

Eden od spletnih komentatorjev je priložil dve fotografiji: eno med dirko, drugo v fotofinišu. Pri fotografiji tik pred ciljno črto je številka 4 (to je nosil Mahe) raztegnjena, medtem ko na fotografiji iz sredine proge ni in to naj bi bil dokaz goljufije.

Presodite sami ...

veslanje Damir Martin Mahe Drysdale Rio 2016 fotofiniš | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 10
  • Avatar cvichekbrother
    cvichekbrother 10:04 17.avgust 2016.

    Da niso slučajno vpleteni tudi neprijatelji zlovenci. Kdor se kaj spozna na fotografijo mu je popolnoma jasno, da je zmagal M. D..

  • slajan 19:21 14.avgust 2016.

    A sabor še ni sprejel soglasne odločitve, da ne priznavajo odločitve sodnikov?

  • d 15:02 14.avgust 2016.

    odjebi smrad hrvaski