Šport
64 ogledov

Damjan blizu skupne zmage

Jernej Damjan EPA
Iz Norveške prihaja presenetljiva vest, da je Phillip Sjoeen, vodilni v skupni razvrstitvi poletne velike nagrade v smučarskih skokih, predčasno končal poletno sezono ter se tako odpovedal skupni zmagi v tem tekmovanju.

Vrata k skupni zmagi so se tako na stežaj odprla Slovencu Jerneju Damjanu, ki se je mestu vodilnega približal na le štiri točke.Osemnajstletni Phillip Sjoeen se je odločil, da bo izpustil zadnji dve postaji poletne velike nagrade 28. septembra in 4. oktobra v Hinzenbachu in Klingenthalu, navaja sporočilo norveške skakalne vrste spletna stran fis.com.

Sjoeen: "Čaka me še veliko dela "

"Po takšni poletni turneji, ko sem bil odet v rumeno majico, je izjemen občutek, ko se s poletne velike nagrade poslavljaš s prvega mesta. Napočil je namreč pravi trenutek, da se posvetim pripravam na začetek zimske sezone. Čaka me še veliko dela. Preostalim fantom želim veliko sreče na zadnjih dveh preizkušnjah, medtem ko bodo oni tekmovali, se bom sam potil doma in skušal izboljšati svoje skoke," je Norvežan s svojo odločitvijo seznanil sledilce na Facebooku. Sjoeen je največje odkritje letošnjega poletja, potem ko je štirikrat končal na stopničkah, od tega je dvakrat zmagal.

Na podlagi odločitve lahko največ pridobi slovenski skakalec Damjan, ki je po zmagi in drugem mestu na tekmi poletne velike nagrade v kazahstanskem Almatyju le štiri točke oddaljen od mesta vodilnega. V skupni razvrstitvi poletne velike nagrade je Sjoeen zbral 382 točk, drugi je Damjan s 378 točkami, Japonec Taku Takeuči na tretjem mestu za Damjanom zaostaja 128 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.