Magazin > Film & Glasba & TV
99 ogledov

Damjan Murko zavrnil geje

Damjan Murko pravi, da ima polne roke dela.

"Zelo sem zaposlen. Zdaj je sezona fantovščin, dekliščin in porok, pozimi pa je sezona nastopanj po lokalih. Moram pa povedati, da je lokalom, v katerih sem nekoč veliko nastopal, zmanjkalo denarja za nas glasbenike, kar me žalosti,“ pravi Murko, ki nam je tudi izdal, da honorarji za njegov nastop le redkokdaj presegajo 1000 evrov.

O številkah je bil sicer precej skrivnosten. "Cene ne določam jaz, ampak moje tajništvo. Odvisna je od števila ljudi, lokacije … Lokacija me vedno zelo zanima. Lahko se namreč zgodi, da moj lik Damjan Murko z lokacijo ne sovpada. Lahko naveden konkreten primer. Pred dvema letoma so si na neki poroki zaželeli, da bi delček pesmi zapel v cerkvi. Nastop sem zavrnil, prav tako tudi tridnevno gejevsko poroko v Gradcu. A ne zato, ker je šlo za homoseksualce, ampak zato, ker nisem želel biti tri dni ločen od družine.“

Murko kot feniks iz pepela

Damjan je sicer pred kratkim izdal novo pesem Nima pojma. “Z novo pesmijo, Nima pojma, želim penetrirati v možgane Slovencem, ki jim ni jasno, zakaj smo pred dvanajstimi leti ustvarili lik Damjana Murka, ki živi v zavesti slehernega izmed nas. Preprosto se mi zdi, da me v tem času potrebujejo za razvedrilo, smeh in zdravljenje lastnih kompleksov. Rad sem provociral in rad se igram, res pa je, da zmeraj v tej igri zmagujem. Zmeraj se iz pepela dvignem kot velik zmagovalec, pa čeprav morda na prvi pogled ne zgleda tako. Pesem Nima pojma govori o nekom, ki se zmeraj znova vrača k ljubljeni osebi, čeprav njen partner nima pojma, kaj se v resnici dogaja. Besedilo sem napisal sam, a ni toliko avtobiografska, kot bi si marsikdo želel. Sem pa veliko med ljudmi in slišim za ljubezenski trikotnik, sam pa sploh nisem vedel, da to obstaja“.

Komentarjev 1
  • Leon Plemeniti 14:36 30.julij 2014.

    Hvala bogu da ima Slovenija Damjana !!VIVA DAMJAN !!!GAY POWER !!!