Slovenija
30 ogledov

Dan D bo 16. oktobra

iPad mini Reuters
Spletna stran za tehnološke novice Re/code je v petek sporočila, da bo podjetje Apple po uspešnem lansiranju novih pametnih telefonov iPhone, 16. oktobra naznanilo tudi nove različice tabličnih računalnikov iPad.

Dogodek o katerem poroča Re/code naj bi se zgodil na sedežu Appla v kalifornijskem Cupertinu. Apple ima danes 26,9-odstotni tržni delež tabličnih računalnikov s svojimi iPadi, vendar pa je ta od lani padel s 33 odstotkov, ker so konkurenčni proizvajalci androidov vse bolj uspešni. Zadnja različica ipada je šla v promet oktobra lani.

Tiskovna agencija dpa poroča, da bo 16. oktobra Apple morda objavil tudi svoj nov operacijski sistem OS X Yosemite in morda tudi nov iMac računalnik.

Prodaja novih iPhonov 6 in 6 Plus je bila rekordna, saj je šlo v prvih treh dneh v promet deset milijonov napravic z večjim ekranom, s katerimi želi Apple premagati konkurenco Samsunga in drugih proizvajalcev pametnih telefonov z bolj preglednim večjim ekranom, kot so jih premogle starejše različice iPhonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.