Šport > Nogomet
18 ogledov

Dan D za slovensko reprezentanco

slovenska nogometna reprezentanca slovenija nogomet brdo pri kranju trening
1/8
Simon Maljevac
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016. Tekmec bo Litva, Slovenija pa mora zmagati, če želi obdržati možnosti za preboj na zaključni turnir, ki bo v Franciji.

Na tekmi ne bosta nastopila poškodovani Milivoje Novaković in kaznovani Kevin Kampl, kljub temu pa v slovenskem taboru računajo na vse tri točke.

Selektor Srečko Katanec bo tekmo bržčas začel s postavo Samir Handanović, Andraž Struna, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Valter Birsa, Josip Iličić, Dejan Lazarević in Robert Berić.

Slovenija je z Litvo doslej igrala tri tekme, dve je izgubila, eno pa zmagala. To zmago je dosegla prav v teh kvalifikacijah na gostovanju ob Baltiku.

Slovence v ponedeljek čaka še tekma v San Marinu. Če zmagajo obe tekmi, imajo zagotovljeno najmanj tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Ob porazu Švice v Estoniji pa bodo osvojili drugo mesto, ki neposredno pelje na EP v Francijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.