Šport > Nogomet
75 ogledov

Dan odločitve, Katalonci pa besni zaradi sodnikov

Cristiano Ronaldo Toni Kroos Real Madrid Sevilla EPA
Nogometaše Reala nocoj čaka eden izmed najpomembnejših dvobojev sezone. Z zmago bi galaktiki naredili velik korak k naslovu.

Real Madrid bo nocoj odigral zaostalo tekmo v gosteh pri Celti. Gre za finale pred finalom sezone. Ob zmagi proti klubu iz Viga bi imel Real tri točke naskoka pred Barcelono, v zadnjem kolu pa bi mu tako že točka proti Malagi zadoščala za prvi naslov po petih letih.

Katalonska medija Sport in Mundo Deportivo na dan dvoboja Reala nista skrivala svoje pripadnosti in sta na naslovnicah zapisala le 'Forca Celta!'

Mundo Deportivo se je razpisal tudi o čudnem izboru sodnikov v zadnjem kolu. Realu bo sodil Ricardo de Burgos Bengoetxea, Barceloni pa Alejandro José Hernandez Hernandez.

"V ligi v kateri so sodniške odločitve postavile Real v položaj, da sam odloča o naslovu prvaka, je težko spregledati morbidni izbor sodnikov v zadnjem kolu. Barceloni bo proti Eibarju sodil Hernandez Hernandez, ki ji ni priznal zadetka proti Betisu, čeprav je bila žoga meter čez golovo črto in je Realu na dvoboju z Espanyolom oprostil dve enajstmetrovki. Isti sodnik je podaril najstrožjo kazen Realu na tekmi proti Sportingu," o prvem 'spornem' sodniku pravijo pri katalonskem mediju.

"Realu bo sodil de Burgos Bengoetxea, ki je delil pravico ob Realovi zmagi proti Celte, ko je odločilni zadetek Morata dosegel iz prepovedanega položaja. Isti sodnik je razveljavil gol Piqueju na tekmi Barcelone in Malage na Nou Campu," pa so drugi izbor pokomentirali pri Mundo Deportivu.

"Če ne bi bilo ogromnih napak omenjenih sodnikov, bi bila Barcelona v tej sezoni že španski prvak," so še zaključili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.