Avto
34 ogledov

V soboto obvezno vsi v Celje na Dan za varen avto

Test AEB samodejnega zaviranja na Vranskem Andrej Leban
Jutri, v soboto med 10h in 15h pridite v Celje pred Tuš center, kjer bo potekal Dan za varen avto. Med drugim boste lahko na varen način preizkušali sistem samodejnega zaviranja v sili. V sodelovanju z Agencijo za varnost v prometu, Mazdo, Carglassom in AMZS obljubljamo, da boste izvedeli veliko novega o avtomobilih, tudi glede vzdrževanja, veščinah vožnje in prometni varnosti. Najmlajše pa čaka atraktiven kolesarski poligon!

1. oktobra pričenjamo z dogodki po večjih slovenskih mestih, s katerimi želimo vsem približati svet modernih avtomobilov in prometne varnosti. V organizaciji zurnala24.si in ob partnerstvu Agencije za varnost v prometu, ter sodelovanjem Mazde, Carglassa, Darsa in AMZS pripravljamo štiri dogodke v Celju, Kranju, Ljubljani in Mariboru, ki so popolnoma zastonj za obiskovalce, a bogati z vsebino. 

Kaj boste lahko videli in spoznali?

Test modernih asistenčnih sistemov v živo. Ponujamo za Slovenijo zelo redko priložnost, da sami za volanom spoznate, zakaj bi moral vaš naslednji avto imeti sistem za samodejno zaviranje v sili. V moderni mazdi boste namreč lahko preizkusili nalet v posebno AMZS-jevo naletno blazino, podobno kot jo pri svojih zahtevnih testih uporablja organizacija Euro NCAP. Ob tem boste z izkušenimi inštruktorji AMZS, na čelu katerih bo Brane Legan, spoznali, da so nove mazde pravi angeli varuhi. 

V Sloveniji je pred kratkim stopil v veljavo nov pravilnik o prometnih znakih. Številnih ni več, uvajajo pa se novi. O novostih, pa tudi o načinih, kako priti do vozniškega izpita za različne kategorije, o možnosti vožnje avtomobila že pri 16 letih in še čem vam bodo razlagali strokovnjaki Agencije za varnost v prometu. Tam pa bo tudi pravi avtomobil avtošole, v kateri se boste lahko popeljali po celjskih ulicah in ugotovili, ali bi danes še naredili izpit za voznika.

Izziv mišnice. Mislite, da ste dobri v parkiranju ali pa vam ravno ta veščina dela največ težav? Pridite in z inštruktorjem AMZS osvojite vse skrivnosti dobrega parkiranja!

Lahko boste preizkusili moderno paleto vozil znamke Mazda, tudi atraktivnega manjšega križanca CX-3, za katerim po svetu nori staro in mlado. O vzroku se prepričajte sami, kot tudi o razlogih, zakaj ima Mazda tako zveste lastnike. 

Čist pogled iz avta je pogoj varne vožnje. Vam je kamenček poškodoval steklo? Ni razloga za paniko, Carglassovi mojstri bodo z demonstracijami v živo pokazali, da zaradi tega ni potrebno menjati stekla.

Kako pravilno skrbeti za vaš domači avto? Kaj lahko na avtu glede osnovnega vzdržavanja postori vsak? Kako ob nakupu rabljenega avta prepoznati nevarnosti slabe zgodovine? Na vsa ta in vaša dodatna vprašanja vam bo odgovarjal tehnični strokovnjak Avto moto zveze Slovenije. 

Ste tudi vi med tistimi, ki ne bi znali pomagati v nesreči, četudi se zgodi vašim najbližjim? Na prizorišču boste lahko obnovili znanje v prvi pomoči in se podučili o enostavni rabi defibrilatorja. 

Na prizorišču bo kolesarski poligon, na katerem bodo mladi (in tudi starejši) kolesarji preizkusili svoje znanje, s porivalčki in skiroji bo poskrbljeno tudi za mobilnost najmlajših.

Vsak obiskovalec ima priložnost sodelovanja v žrebu za lepe nagrade! Glavna nagrada je tedenska brezplačna uporaba atraktivnega križanca mazda CX-3.

PREBERITE ŠE:

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.