Šport
23 ogledov

Dancem uspelo maščevanje pri osah

Mitja Nosan, RK Velenje
1/19
Anže Petkovšek
Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvi tekmi 3. kroga pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti danskemu Tvisu Holstebroju s 25:29 (14:16).

Velenjskim rokometašem se je "prvi polčas" boja za skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini proti tekmecem iz Holstebroja povsem izjalovil. V Rdeči dvorani so izgubili za štiri gole.

Rokometaši iz Velenja in Holstebroja so se dodobra spoznali že aprila letos, po dveh izenačenih četrtfinalnih tekmah pokala EHF so smetano pobrali slovenski podprvaki po dveh tesnih zmagah - v Velenju je bilo z 28:27, v Holstebroju pa 31:30 - in se uvrstili na sklepni turnir v nemški prestolnici, kjer so v konkurenci Füchseja iz Berlina, HSV in Skjerna zasedli končno četrto mesto.

Na tokratnem obračunu se je od prve minute odvijal neizprosen boj za vsako žogo, rezultatski nadzor pa so imeli igralci iz Hamletove dežele. Velenjska igra nikakor ni stekla, v njihovih vrstah je bilo vse preveč posamičnih akcij in premalo kolektivne igre, pa tudi obramba ni bila na najvišji ravni. Vse te vrzeli so njihovi tekmeci s pridom izkoristili in na polčasu osam ušli za dva gola (14:16).

Druga polovica tekme se je slabo začela za izbrance domačega trenerja Gregorja Cvijića. Po tretji dvominutni izključitvi je igrišče zelo hitro moral zapustiti krožni napadalec in eden od stebrov velenjske obrambe Senjamin Burić, ob tem pa se je na semaforju zasvetil negativni izid - 15:20. Velenjčani so zadnjih deset minut začeli s primanjkljajem treh golov (21:24), navkljub trudu in želji pa tekme niso postavili na glavo. To jim je onemogočila enostavna igra danske zasedbe, pa tudi njen razpoloženi vratar Jonas Hansen, ki je zbral 15 obramb, od tega kar 12 v drugem polčasu.

V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Miloš Božović s šestimi goli, Staš Skube in Mario Šoštarič sta dosegla po pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.