Šport
21 ogledov

Danci na poti do finalnega turnirja

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Rokometaši Gorenja so v pokalu EHF dobil tekmeca v četrtfinalu. Velenjčani se bodo pomerili z Danci.i

Na Dunaju danes opravili žreb četrtfinalnih parov evropskega pokala EHF, na njem pa so aktivno sodelovali tudi rokometaši velenjskega Gorenja. Slovenski podprvak se bo v četrtfinalu pomeril z dansko ekipo Tvis Holstebro.

"Menim, da premoremo dovolj kakovosti, da lahko premagamo danskega predstavnika. Hkrati pa je povsem jasno, da gre za kakovostnega tekmeca, ki je že vrsto let na vrhu danske klubske scene, moč danskega rokometa pa je vsem znana," je dejal velenjski trener Ivan Vajdl in dodal: "Tvis Holstebro goji tradicionalno skandinavsko igro, krasi ga agresivna obramba in hiter nasproten (pol)protinapad. V vsakem primeru se bomo na dansko ekipo dobro pripravili, v prvi vrsti pa želimo usposobiti naše krožne napadalce, ki so v zadnjem času imeli kar precej zdravstvenih težav."

Druga četrtfinalna para sta Melsungen (Nemčija) - Skjern HB (Danska) in HSV Hamburg (Nemčija) - Eskilstuna Guif (Švedska). Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 11. ali 12., povratne pa 18. ali 19. aprila.

Na sklepni turnir se je neposredno uvrstil nemški Füchse iz Berlina, ki bo 16. in 17. maja v Max Schmeling Areni tudi gostil sklepni turnir najboljših štirih ekip v pokalu EHF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.