Šport
36 ogledov

Danci v boju prvakov vrnili Špancem

Mikkel Hansen Danska Španija EP v rokometu EPA
Na Danskem se je danes začel drugi del prvenstva. Domača izbrana vrsta je v osrednji tekmi v Herningu premagala Španijo (31:28), na drugih dveh tekmah pa je bila Madžarska boljša od Makedonije (31:25), Islandija pa od Avstrije (33:27).

Dvorana Jyske Bank Boxen v Herningu je bila danes prizorišče obračuna aktualnih evropskih in svetovnih prvakov, končala pa se je z zmago gostiteljev, ki so se tako Špancem oddolžili za lanski hud poraz na mundialu v Španiji (19:35).

Tekma se je prelomila v 41. minuti, ko so izbranci domačega stratega Ulrika Wilbeka povedli s štirimi goli (22:18), lepe zaloge pa nato niso zapravili vse do konca mikavnega dvoboja. Mikkel Hansen je za domačo izbrano vrsto dosegel šest golov, blestel pa je tudi vratar Niklas Landin z 18 obrambami. Antonio Jesus Garcia je dosegel pet golov za Španijo.

Madžari prek Makedoncev ...

Naši vzhodni sosedi so v uvodni sobotni tekmi brez težav opravili z Makedonci, najbolj učinkovit igralec pa je bil Gabor Csaszar s sedmimi goli. Pri Makedoncih sta bila najbolj razpoložena Dejan Manaskov in Dejan Pecakovski, oba sta dosegla po pet zadetkov.

... Islandci prek Avstrijcev

Islandci so v drugem dvoboju proti Avstrijcem vse dvome o zmagi razrešili v prvem polčasu. Severnjaki so imeli v svojih vrstah številne razpoložene igralce, najbolj pa je bil Gudjon Valur Sigurdsson s sedmimi goli. Za naše severne sosede je Konrad Wilczynski dosegel enega manj.

V nedeljo bodo v Aarhusu na sporedu dvoboji uvodnega kroga v skupini II, pari pa so naslednji: Rusija - Švedska (15.45), Poljska - Belorusija (18.00) in Francija - Hrvaška (20.15).

EP v rokometu (drugi del):

Skupina I

Makedonija : Madžarska 25:31 (9:16)
Manaskov in Pecakovski po 5; Csaszar 7.

Avstrija : Islandija 27:33 (9:17)
Wilczynski 6; Sigurdsson 7.

Danska : Španija 31:28 (16:14)
Hansen 6; Garcia 5.

Lestvica:
1. Danska 6 točk
2. Španija 4
3. Islandija 3
4. Madžarska 3
5. Makedonija 2
6. Avstrija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.