Šport
43 ogledov

Danci že v polfinalu, Španci trepetali do konca

danska ep v rokometu EPA
Danski rokometaši so se z zmago proti Madžarom (28:24) uvrstili v polfinale domačega evropskega prvenstva. Španija je premagala Avstrijo (28:27), Islandija pa je bila boljša od Makedonije (29:27).

Na Danskem so rokometaši v skupini I odigrali 2. krog drugega dela 11. evropskega prvenstva za moške. Danska si je z zmago z 28:24 nad Madžarsko kot prva reprezentanca na turnirju stare celine priigrala mesto v polfinalu, Islandija je z 29:27 premagala Makedonijo, Španci pa so zdržali vse avstrijske napade ter zmagali z 28:27.

Gostitelji EP so v derbiju kroga z zmago proti Madžarski že napredovali v polfinale. Že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 14:11, so bili boljši tekmeci, v drugem polčasu pa so držali varno prednost. Dve minuti pred koncem tekme so se Madžari približali na dva gola zaostanka (24:26), vendar so Danci v naslednjem napadu zadeli in odločili zmagovalca, v zadnji sekundi pa zadeli še za 28:24.

Avstrijci strašili Špance, zmaga Islandije

Makedonci so kljub strelsko razpoloženemu Kirilu Lazarovu, ki je zadel sedemkrat, klonili proti Islandiji. Pri zmagovalcih sta po šestkrat zadela Asgeir Orn Hallgrimsson in Gudjon Valur Sigurdsson. Islandci so z zmago ostali v boju za polfinale.

Svetovni prvaki Španci so po prvem polčasu vodili s 14:12, a na koncu kar trepetali za zmago. Avstrijci na koncu niso izkoristili priložnosti, da bi iztržili neodločen rezultat, ekipa s Pirenejskega polotoka pa z uspehom še naprej upa na napredovanje v polfinale. Pri španski zasedbi sta blestela Julen Aguinagalde z osmimi in Joan Canellas s sedmimi goli.

EP v rokometu, 2. del, 2. krog:

Skupina I

Islandija : Makedonija 29:27 (14:11)
Avstrija : Španija 27:28 (12:14)
Danska : Madžarska 28:24 (14:11)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.