Slovenija
26 ogledov

Popoldanske padavine že mimo Slovenije

Radarska slika padavin Prt scr Arso
Danes je, predvsem v mestih, velika toplotna obremenitev, že jutri pa lahko pričakujemo nekoliko nižje temperature, ki bodo trajale do konca tedna. Sicer je dež že zajel osrednji del države.

Danes je še zelo vroče z dnevnimi temperaturami od 28 do 34 stopinj Celzija, zato je to popoldne velika toplotna obremenitev. Če je le mogoče, se izognite večjim naporom, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Toplotna obremenitev je sicer največja v mestih.

V osrednji Sloveniji so se že pojavile posamezne plohe in nevihte, ki bodo v prihodnjih dneh še pogostejše. Največ padavin bo v severni in deloma osrednji Sloveniji, najmanj pa v krajih od Prekmurja do Bele krajine.

Nekoliko se bo tudi ohladilo, saj dnevne temperature z izjemo Primorske ne bodo presegale 30 stopinj Celzija. Gibale se bodo od 22 do 29 stopinj, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.