Slovenija
38 ogledov

Danes bo znano, ali ima ebolo

Slovenija 30.01.2013 univerzitetni klinicni center Ljubljana, zdravstvo, zdravni Saša Despot
Danes bodo znani končni rezultati preiskave, ali je oseba, ki so jo v sredo zvečer sprejeli v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana - neuradno gre za žensko -, okužena z ebolo.

Izvidi prvih vzorcev so bili v četrtek negativni, a za dokončno izključitev suma na ebolo morajo danes še enkrat opraviti analizo.

S Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana so sicer v petek sporočili, da je splošno stanje bolnika s sumom na ebolo danes stabilno. Imel je še vročino, njegovo splošno počutje je razmeroma dobro, so navedli.

Omenjeno osebo, ki je po prihodu z območja Zahodne Afrike, kjer je še razširjena ebola, zbolela za vročinsko boleznijo, so na ljubljanski infekcijski kliniki sprejeli v sredo pozno zvečer. Dokler suma ne ovržejo, primer obravnavajo, kot da gre za ebolo.

Vročina po prihodu z območja Afrike bi bila sicer lahko tudi znak številnih drugih bolezni, kot so malarija, denga, hepatitis ali tifus, lahko gre tudi za gripo ali kak drug virus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.