Slovenija
43 ogledov

Danes bodo pričale medicinske sestre

Ivan Radan Saša Despot
Po nekaj tednih se bo nadaljevalo sojenje zdravniku Ivanu Radanu, med drugim obtoženemu šestih umorov svojih bolnikov iz morilske sle.

Danes je pričakovati pričanja nekaterih medicinskih sester z oddelka, kjer je Radan delal, pa tudi ponovni predlog Radanovega odvetnika Milana Krstića, da zdravnika ponovno izpustijo v hišni pripor.

Nekatere medicinske sestre v enoti intenzivne terapije nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so bile prisotne ob smrtih bolnikov, ki naj bi jih Radan umoril z večjimi odmerki večinoma morfija, v nekaterih primerih propofola, v zadnjem primeru pa je dal hkrati z morfijem še kalijev klorid.

Nadrejena ni sprožila postopkov

Ena od sester je v primeru smrti enega od bolnikov tudi posumila v ustrezno zdravljenje oz. ustrezno ukrepanje Radana in o tem tudi obvestila svojo nadrejeno, ki pa naj ne bi potem sprožila postopkov.

Danes oziroma v četrtek naj bi pričala tudi nekdanja predstojnica oddelka za intenzivno terapijo na nevrološki kliniki Bojana Žvan, ki je po aferi Radan ostala brez predstojniškega mesta.

Iz pripora v hišni pripor, pa nazaj v pripor

Za danes je tudi pričakovati, da bo Krstić ponovno predlagal, da Radana premestijo v hišni zapor. Tam je nedavno preživel že skoraj teden dni, a se je v petek vrnil v pripor na Povšetovo, ker je tožilka Katarina Bergant uspela s pritožbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.