Šport
35 ogledov

Danes disko, jutri hokej

stadion bežigrad Anže Petkovšek
Po včerajšnjem debiju hokejistov Telemacha Olimpije na Plečnikovem stadionu bo danes ta zaživel kot prizorišče diska na ledu. Vstopnine ni, organizatorji pa bodo poskrbeli za "light-show" in didžeja.

Jutri bodo glavno besedo znova imeli hokejisti – ob 17. uri se bo začel obračun Olimpije in Medveščaka, po njem pa bodo palice prekrižali še veterani obeh klubov. Dogajanje se bo jutri in v torek začelo dve uri pred tekmama, ko bosta pod šotorom ob igrišču koncerta Saše Lendero in Nuše Derenda, nadaljevalo pa do polnoči oziroma 1. ure, napoveduje Robert Verlič, član Olimpijinega vodstva.

ebel telemach olimpija vsv beljak bežigrad | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Stroški skokovito gor

Verlič pričakuje, da bo na vsaki tekmi okoli 8.500 obiskovalcev, kar je bil tudi njihov načrt. Da je zanimanje za spektakel veliko, je dokazala že prodaja prvih vstopnic. Ko je šlo v prodajo 1.800 paketnih vstopnic za vse tri tekme, so bile te razprodane v le štirih urah.

Organizatorjem so nekaj preglavic povzročili stroški večdnevnega spektakla, ki so z ocenjenih 250 tisoč evrov narasli na več kot 350 tisoč, predvsem zato, ker ni zime: "Nasuti smo morali več kot 1.200 kubičnih metrov peska, da ne bo blata. Pri tem so nam na pomoč priskočili sponzorji, ki bodo povečali svoj vložek. To pomeni, da bi lahko projekt končali s pozitivno ničlo oziroma da bo nekaj evrov ostalo. Sicer pa dobiček nikoli ni bil cilj tega projekta. Želeli smo promovirati hokej in Olimpijo ter obiskovalcem ponuditi spektakel. Te cilje pa mislim, da smo že dosegli." Tudi vreme naj bi jim v naslednjih dneh služilo, napoveduje Verlič.

Stadion razdelili na dva dela

Bežigrajski stadion bo tako do torka razdeljen; na eni polovici bo hokejsko igrišče s tribunami, na drugi pa zabavišče z velikim šotorom za okoli 1.200 obiskovalcev in koncertnim odrom. Organizatorji bodo pripravili tudi obstranske dejavnosti, kot so tekma veteranov, otroški turnirji, Red Bull Crashed Ice in tako dalje.

Bežigrajski stadion bo sicer tretji, ki bo v ligi Ebel gostil večji dogodek na prostem. Leta 2008 se je na celovškem stadionu na tekmi med KAC in VSV zbralo kar 30.500 obiskovalcev, lani septembra v Puli pa sta bili odigrani dve tekmi v amfiteatru.

Na voljo še nekaj vstopnic

Za jutrišnjo tekmo z Medveščakom je bilo v četrtek zvečer na voljo še približno od 300 do 400 vstopnic za stojišča, za tekmo s KAC pa 500 za sedišča in od 1.500 do 2.000 za stojišča. Zadnja bo obeležila 80-letnico prve uradne mednarodne tekme v zgodovini slovenskega hokeja.

Jutri, dve uri pred tekmo z Medveščakom (ob 17. uri), bo obiskovalce zabavala Saša Lendero, v torek, dve uri pred tekmo s KAC (ob 19. uri), pa Nuša Derenda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.