Šport > Moto športi
10 ogledov

''Danes je žalosten dan''

raikkonen virtanen EPA
Kimi Räikönen je bil zelo razočaran z razpletom kvalifikacij za VN Monaka, kjer je zapravil vse možnosti za vrhunsko uvrstitev na nedeljski dirki v kneževini.

Dirkač Ferrarija bo dirko za VN Monaka začel s šestega mesta - za Mercedesom, Sebastianom Vettlom in Red Bullom. Räikkönen, ki je imel težave s pnevmatikami, je za moštvenim kolegom zaostal več kot pol sekunde.

''Očitno zelo slab rezultat in tukaj je težko prehiteti, tako da je to žalosten dan. Zdaj je, kar je, in jutri moramo poskusiti dobro startati in graditi na tem. Obeta se nam dolga dirka, če bomo obtičali za dirkalniki pred nami,'' je povedal nekdanji svetovni prvak.

''Vsak dirko naredimo nekaj narobe, zato so spremembe nujne, da se izboljšamo. Za nedeljo si ne zagotovimo dobrega izhodišča, zato nam je na dirkah težko. S prehitevanjem dirkalnikov pred sabo izgubiš kar nekaj časa, nato pa se ne moreš vmešati v boj za vrh. A to je del igre,'' je dodal Finec, ki so mu največ preglavic povzročale pnevmatike.

''Zdaj je tako vseeno, a ne? Prvi krog je bil dober, nato sem obtičal v prometu. Vrnil sem se v garažo, ker sem bil prepočasen in vse skupaj je bilo katastrofalno. Sprednji del dirkalnika je drsel in zaradi slabega oprijema je bilo težko pritiskati. Če hočeš ogreti gume, moraš voziti hitreje in znašel sem se v začaranem krogu. Ključno je, da gume delujejo, vendar danes se to ni zgodilo in plačali smo ceno,'' je zaključil nejevoljni Kimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.