Svet
14 ogledov

Novo streljanje in eksplozije v Franciji

V predmestju Pariza je zjutraj prišlo do streljanja. Po prvih informacijah se je neznanec spopadel s policijo. Policistka zaradi hudih poškodb umrla. V državi še dve eksploziji granat.

Zgodaj zjutraj je prišlo do eksplozije v mestecu Villefranche-sur-Saone na vzhodu Francije. "Bojim se, da je eksplozija povezana z včerajšnjim napadom v Parizu," je po dogodku povedal župan mesta Bernard Perrut. Vesti o morebitnih žrtvah ni. Eksplozija je odjeknila v restavraciji v bližini džamije, poročajo francoski mediji.

Nekaj granat so neznanci odvrgli tudi na dvorišče džamije v Le Mansu, zahodno od Pariza. Ena od granat je eksplodirala, vendar večje škode ni povzročila. Tudi poškodovanih po poročanju francoskih medijev ni.

Jutranje streljanje na policijo

Po streljanju, do katerega je prišlo ob 7.15, je neznanec pobegnil na podzemno železnico, francoski mediji poročajo, da ga je policija že prijela. Nosil naj bi neprebojni jopič.

Preiskava dogodka je sicer še v teku, kot poroča Le Figaro, naj današnje streljanje ne bi bilo povezano z včerajšnjim terorističnim napadom na redakcijo satiričnega časnika Charlie Hebdo. Današnji strelec naj bi od zadaj napadel policijo; policistka je zaradi hudih poškodb umrla, občinski uslužbenec, čistilec cest, pa je v kritičnem stanju.

Francoska policija je sicer na lov za osumljencema, ki sta včeraj v Parizu napadla satirični tednik, poslala več kot tisoč preiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.