Slovenija
17 ogledov

Erjavec se bo "pogovoril" s Simčičem

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Poslanec Simčič. Erjavec se bo pogovoril.

Vrhovno tožilstvo, ki ga vodi Zvonko Fišer, je v odgovoru stranki Desus zapisalo, da je spričevalo Ivana Simčiča ponarejeno. Tako naj bi sklenili, ker je bilo pri notarju overjeno, še preden je bilo izdano, nam je povedal Jože Jazbec, predsednik dolenjskega pokrajinskega odbora.

Lahko bi ga tudi izključili

Tožilstvo sicer odgovora medijem še ni razkrilo. Videl ga menda ni še niti vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša. Po seji izvršnega odbora je za Žurnal24 sicer povedal, da se bo predsednik stranke Karl Erjavec prav na podlagi tega pogovoril s Simčičem, "potem pa se bo Simčič odločil, kaj bo naredil". Predsednik mariborskega odbora Valter Drozg pa je povedal, da lahko Simčiča iz stranke njegov odbor v Ilirski Bistrici v skrajnem primeru tudi izključi, vendar je za rešitev težave vodstvo stranke zadolžilo Erjavca.

Izvršni odbor Desusa, ki se je sestal v Mariboru, je sklenil tudi, da izrednega kongresa za zamenjavo vodstva ne bo. Zahtevala sta ga dolenjski in gorenjski pokrajinski odbor zaradi neustreznega ukrepanja ob izbruhu afere Simčič in padca podpore stranki. Erjavec je najprej predlagal, naj ga odbori skličejo na lastne stroške, izvršni odbor pa je sklenil, da predsednika podpirajo in da ni potreben. Jazbec je bil zaradi odločitve začuden, saj ga v zahtevi po njegovih navedbah člani odbora podpirajo. Erjavec je že zatrdil, da odstopil ne bo.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 00:25 29.marec 2012.

    NAROBE ! Ne se ti pogovoriti z njim , ampak se oba pogovorta med sabo in pojdita ADIO MARE !

  • Klemen Zec 21:22 28.marec 2012.

    danes so imeli Izvršni odbor, sploh pa ni pomembno kaj so imeli, Simčič in Erjavec bi morala odstopiti, če bi ju bilo kaj v hlačah. če se že po vsem primerjamo z Evropo, se naj tudi z etiko, kot to ...prikaži več počnejo evropski funkcionarji !

  • Sam Pejmo 10:45 28.marec 2012.

    ..Belgijca...