Magazin > Film & Glasba & TV
183 ogledov

Danes slavnostna otvoritev 13. Grossmannovega festivala

grossmanov festival Grossmannov festival
Na letošnjem Grossmanovem festivalu fantastični film, vino in moda.

Otvoritev Grossmanovega festivala, festivala fantastičnega filma in vina, bo letos 11. julija v ljutomerskem Kulturnem domu.

Slavnostna otvoritev se bo pričela z anti-modno revijo Modne kreature s performansom. Avtorja sta EdiTh & Sebastjan Šeremet, prodorna umetnika z malce šokantno in ekskluzivno razstavo za Grossmannov festival.

Otvorili bodo tudi tradicionalno, simbolično vinsko cesto, kjer se bodo predstavili vinarji s svojimi tekmovalnimi vzorci. Kot otvoritveni film bo prikazana znanstveno-fantastična mojstrovina Fritza Langa Metropolis, ki letos slavi častitljivih 90 let. Obstaja povezava med Fritzem Langom in dr. Karolom Grossmannom, pionirjem slovenske kinematografije, po katerem se imenuje festival.

V živo bo film spremljal Mitja Reichenberg, priznan strokovnjak za filmsko glasbo, napisal je več knjig in številne članke na to temo in je velik poznavalec partitur iz obdobja nemega filma. Voditelj otvoritve in zaključne prireditve bo priljubljeni slovenski komik in filmoljub Tin Vodopivec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.