Slovenija
28 ogledov

Janković ustanovil Pozitivno Slovenijo

Ustanovitveni kongres stranke Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija.
1/25
Boštjan Tacol
Ljubljanski župan Zoran Janković je danes s somišljeniki ustanovil stranko, s katero namerava nastopiti na predčasnih parlamentarnih volitvah.

Na kongresu smo opazili tudi župana Komende Tomaža Drolca. Avdioposnetek, na katerem Drolc priznava, da je za županovanje dajal tudi podkupnine, je nedavno prišel v javnost, z njegovim primerom pa so se ukvarjali tudi kriminalisti.

Nekatere izmed obrazov, ki so prišli danes na ustanovni kongres Jankovićeve stranke, si oglejte v zgornji galeriji.

Zbranih 339

V Kinu Šiška se je danes zbralo 339 ustanovnih članov stranke Pozitivna Slovenija, na katere čelu se pričakuje Zoran Janković. Ta je zbrane pozdravil z nagovorom "gospe in gospodje, tovarišice in tovariši, pozitivke in pozitivci" in poudaril, da bo Slovenijo vodil tako, kot je vodil Mercator in občino Ljubljana.

Janković je bil soglasno izvoljen za predsednika stranke.

Poudaril je da "delu čast in oblast" zanj ni parola, ampak da to vsak dan živi. Zbrane je vprašal, ali bodo verjeli tistim, ki obljubljajo, ali tistim, ki so se z delom že dokazali. Ponovil je, da je Ljubljana zanj najlepše mesto na svetu in da si namerava prizadevati, da bi čez štiri leta lahko rekli, da je Slovenija najboljša država na svetu.

Ne pozna vrednosti premoženje, "saj ga ne namerava prodati"

Kot cilj stranke je izpostavil varno, socialno in uspešno državo. Poudaril je, da je starejšim treba zagotoviti dobre pokojnine in dovolj domov za ostarele, mladim pa stanovanja, da bodo lahko iskali zaposlitev v mestu, kjer so študirali, ne pa v tujini. Za to pa, kot poudarja, potrebujemo gospodarstvo z novimi delovnimi mesti z dodano vrednostjo. Jankovićev cilj je 4-odstotna gospodarska rast in manj kot 3-odstotni proračunski primanjkljaj. Napoveduje tudi nove korake pri pregonu kriminala in izboljšanju delovanja sodstva, poroča STA.

Pravi, da bo zagovarjal dvig DDV za eno odstotno točko na 21 odstotkov, več stanovanj za mlade in pa da nasprotuje prodaji državnega premoženja v podjetjih, ki bi jih bilo mogoče dobro sanirati oziroma že sedaj dobro poslujejo. Pravi, da je pokojninska reforma nujna.

Povedal je še, da v tujini nima nikakršnega premoženja, na koliko bi se ocenilo njegovo premoženje v Sloveniji pa ne ve, saj ga ne namerava prodati.

S kongresom so zaključili v slabi uri.

Komentarjev 31
  • privat 16:43 24.oktober 2011.

    Zanimljivo je kako imenujejo pregon malega človeka...stranka pozitiva?? Bela knjiga?? Mejte pogum in izberite ime po vaših delih voluharji...

  • privat 16:40 24.oktober 2011.

    Darko / 22.10.2011, 12:34 Ja to mu bo uspelo ,policija pa bo pooštreno nadzirala male slaščičarne,prodajalne lota,bare,kebabđinice,..idt..tukaj bojo delali "uniči male privatnike ,ker lahko" Te velike ribe kot so oni sami nesme noben dotikat..sej to vemo..

  • privat 16:36 24.oktober 2011.

    vsi ste vi pribegi...če bi bili pravi,bi razvijali pozitivno srbijo...ne pa tukaj klatit neumnosti gec..