• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

JUNAK SLOVENIJE

1 komentar

Danes znan zmagovalec

Častni pokrovitelj Žurnalovega projekta predsednik republike Borut Pahor bo danes razglasil zmagovalca za leto 2013.

Tina Švajger / Ljubljana

 

Rok Vori je bil junak Slovenije leta 2010. (Foto: Nik Rovan)

 
Bliža se težko pričakovana razglasitev. V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju bo danes okoli 16. ure predsednik republike Borut Pahor razglasil zmagovalca za leto 2013.

V finalni izbor se je letos uvrstilo 21 finalistov oziroma deset izjemnih zgodb o pogumu, dobrodelnosti, hrabrosti – skratka o izjemnem junaštvu.

Kdo vse so letošnji finalisti, si lahko ogledate na tej povezavi.

Četrti Žurnalov junak Slovenije


  •  

    Junaka za leto 2013 je tudi letos izbirala šestčlanska komisija: prvi Žurnalov junak Slovenije Rok Vori, priznani švicarski gorski reševalce Gerold Biner, nekdanji predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik, policijski ataše na slovenskem veleposlaništvu Janko Goršek in odgovorni urednik Žurnala ter idejni vodja projekta Matej Košir.

Tokratni junak Slovenije bo že četrti zmagovalec zapovrstjo.

Prvi zmagovalec – junak Slovenije 2010 – je bil takrat 17-letni Rok Vori iz Velike Polane, ki je preprečil dvojni umor. Sosedo in njeno hčer je namreč s sekiro napadel 66-letni moški – mož oziroma oče.

Drugi junak Slovenije – za leto 2011 – je postal takrat 12-letni Jakob Lozar iz Črnomlja, ki je iz morja rešil utapljajočega se dečka. Pogumno je skočil v morje, odplaval do njega in ga rešil.

Tretji junak Slovenije (za leto 2012) pa je lani tak čas postal Damjan Svetič iz Trbovelj, ki je iz zaledenele Save rešil mladeniča.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima