Šport > Nogomet
32 ogledov

Nizozemci odpustili selektorja

Danny Blind EPA
Vodstvo nizozemske nogometne zveze je po slabem uvodu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji in sobotnem porazu z Bolgarijo (2:0) z mesta selektorja razrešilo 55-letnega Dannyja Blinda, poročajo agencije.

Nizozemska je po porazu v Sofiji z drugega zdrsnila na četrto mesto v skupini A, na petih tekmah pa je dosegla dve zmagi, neodločen izidi in doživela dva poraza.

Na lansko evropsko prvenstvo v Franciji se ni uvrstila, ogrožen pa je tudi njen preboj v Rusijo. V skupini A vodi Francija s 13 točkami, Švedska jih je zbrala deset, Bolgarija devet, Nizozemska sedem, Belorusija dve in Luksemburg eno točko.

Že na torkovi prijateljski tekmi proti Italiji bo ekipo vodil dozdajšnji pomočnik selektorja Fred Grim. Kasneje bodo na zvezi v miru poiskali novega selektorja.

Blind je nizozemsko reprezentanco prevzel 1. julija 2015, ko je zamenjal Gussa Hiddinka, a vseeno se mu v nadaljevanju kvalifikacij ni uspelo prebiti na EP 2016 v Franciji. Zdaj Nizozemcem grozi, da bodo ostali tudi brez SP 2018 v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.