Magazin
593 ogledov

Darko Klemen: Moja žena je svetovna prvakinja

Darko Klemen Masterchef
Intervju. Pretekli teden smo dobili novega MasterChefa. To je postal Darko Klemen, ki je že dobil ponudbo za delo v tujini.

Kje stoji pokal?
Sredi stanovanja. Gledam ga nad televizijo.

Kako čustveno je bilo za vas finale?
Zelo. Že začetek finala je bil zame zelo čustven, saj so v studio prišle moji sestri, žena in hčerki.

Vam je prisotnost družine pomagala?

Mislim, da ne. Odkrito povem, da je to še večje breme. Pred otroki in ženo se želim dokazati in vedno narediti čim boljši vtis. Sicer sem bil pa zelo vesel, da so bili tam in z mano delili to napetost.

Doma niste bili 13 tednov. Kako je to vplivalo na vas in družino?

Včasih se je dobro malo ločiti drug od drugega, da vidiš, koliko ti v resnici pomenijo in da opaziš stvari, ki jih ne vidiš, če si vsak dan s človekom. Moram pohvaliti ženo. Vse je uredila in bila moja moralna podpora. Ona je svetovna prvakinja.

Kje ste se učili kuhanja?
Če imaš voljo in če res hočeš, se lahko vsega naučiš. Sicer pa že od malih nog rad kuham. Moj prijatelj Igor Delak, ki je šef kuhinje v hotelu Kempinski, me je povabil, naj  pridem pogledat, kako je v profesionalni kuhinji. Bil sem tudi pri Urošu Štefelinu, ki sem ga prosil, če mu lahko pridem pomagat, in tudi Gregu Denku. K njim sem hodil, da bi se naučil, kako zadeve potekajo v profesionalni kuhinji.

V finalu je bil vaš nasprotnik Matej. Ste se ga kaj bali?
Bojim se le samega sebe. V življenju se bojim le redkih stvari. Bil pa je spoštovanja vreden nasprotnik.

Koliko časa ste sestavljali finalne krožnike?
O finalu sem sanjal vsakič, ko smo imeli prost dan. Skoraj od samega začetka, sem razmišljal, kaj bom naredil, če pridem v finale. Ideja je torej rasla kar lep čas.

Malce vam jo je zagodla karamela. Ste te skodelice iz karamele delali prvič?
Ja, prvič. Vem, kako se delajo – z zajemalko. Imel sem le eno zajemalko, jaz pa sem hotel vse skodelice narediti naenkrat. Pa se je zgodilo, kar se je pač zgodilo.

Starejša hči je, ko je videla, kaj se je zgodilo, tolažila vašo ženo. Je vedno tako optimistična?
Ajda je “full faca“, carica. Zelo pameten otrok je in za svoja leta zelo odrasla.

Vaša mlajša hči ima težave s srcem. Kako je sedaj z njo?
Ona živi popolnoma normalno. Sigurno jo čaka še kakšna operacija zaklopk. Človek se mora naučiti, kako živeti v lepih časih in kako živeti v malo manj lepih časih. Njene težave so vplivale na družino in nas še bolj povezale. Ljubezen verjetno res zdravi.

Koliko operacij je že imela?
Eno zelo zapleteno. Operirala sta jo dr. Mishaly iz Izraela in dr. Blumauer, ki so sedaj zapustili Slovenijo zaradi naše politike v zdravstvu. Katastrofa. Zelo sem jezen.

Menda se vam obeta služba v tujini?
Delak mi je ponudil, da bi me vzel v svojo ekipo, ki se odpravlja v Avstrijo. Bomo videli, kaj bom naredil. To je ena od opcij. Hvala bogu, da imam takšne priložnosti. Poskusil jih bom izkoristiti.

Z denarjem menda nameravate poravnati dolgove.
Ja. Meni je smešno, ko se ljudje čudijo, da imam dolgove. Meni se to ne zdi nič čudnega. Če bi bil edini v Sloveniji, ki bi imel dolgove, bi bilo pa res nenavadno. Sem pa le en od večine.

Kakšni so kaj odzivi javnosti?

Noro. Ustavljajo me, fotografirati se želijo z mano. Zelo veliko podporo imam. To mi je dalo še eno potrditev, da sem na pravi poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.